facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 10. 10. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer představil ultralehký 16" OLED notebook

Acer Swift EdgeSpolečnost Acer představila nový notebook Acer Swift Edge, o kterém tvrdí, že jde o  nejlehčí 16" OLED notebook na světě. Acer Swift Edge váží pouhých 1,17 kg a má velmi tenké šasi z hořčíku a hliníku, díky čemuž je výrazně přenosnější a odolnější. Design nového notebooku se vyznačuje přesnými lineárními konstrukčními detaily, ostrou zadní hranou a jednoduchou estetikou, za kterou Acer Swift Edge získal ocenění za vynikající design Red Dot 2022 a cenu 2022 Good Design.



Výkon a špičkové bezpečnostní funkce

Notebook Acer Swift Edge je vybaven procesory AMD Ryzen PRO řady 6000, která mají až 8 výkonných jader Zen 3+ postaveným na pokročilé 6nm výrobní technologii. Notebook tak má dostatek výkonu pro plynulou odezvu a splnění všech firemních potřeb.

Správcům IT navíc přinášejí technologie AMD PRO vícevrstvé zabez­pe­če­ní, které pomáhá udržet na uzdě rizika pro bezpečnost dat. Procesory obsahují Microsoft Pluton, bezpečnostní procesor navrže­ný společností Microsoft, který zabezpečuje nové počítače se systémem Windows 11 dodatečnou ochranou, jako jsou pověření a šifrovací klíče. Navíc je notebook vybaven biometrickým ověřováním a slotem Noble Wedge Lock, který mu poskytuje další vrstvu bez­peč­nost­ní ochrany zajišťující ochranu uživatelských a firemních dat.

Acer Swift Edge

Vynikající displej a konektivita

Acer Swift Edge je vybaven vynikajícím 4K OLED (3 840 × 2 400 px) displejem se 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3, skvělým špičkovým jasem 500 nitů a dobou odezvy kratší než 0,2 ms. OLED displej poskytuje senzační škálu realistických barev a dokonalou čistotu obrazu.

Zbrusu nový Acer Swift Edge také podporuje novou generaci pokro­či­lých možností v oblasti konektivity. Nabízí Wi-Fi 6E pro vysoko­rych­lost­ní bezdrátové připojení a sdílení souborů a plynulé streamo­vá­ní v rozlišení 4K. Obsahuje také velkorysou nabídku základních portů, jako je HDMI 2.1, dva porty USB 3.2 Gen 2 Type-C s mož­nos­tí rychlého nabíjení, dva porty USB Type-A a audio konektor.

Nový Acer Swift Edge (SFA16-41) u nás bude k dispozici v říjnu za cenu od 34 990 Kč s daní.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.