facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 1. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer představil tři nové chromebooky pro hybridní způsob práce

Acer Chromebook 513Společnost Acer včera představila tři nové chromebooky určené pro uživatele, kteří potřebují bezpečné, snadno ovladatelné a cenově dostupné zařízení pro zábavu, komunikaci i produktivní práci. Mezi novinkami je konvertibilní model Acer Chromebook Spin 513 s 13,5" displejem s poměrem stran 3:2 a dva cenově dostupnější modely Acer Chromebook 314 a 315, které nabízejí velmi atraktivní poměr ceny a užitné hodnoty. Oproti předchozí generaci budou i modely 314 a 315 vybaveny IPS displeji (u vyšší verzí), což by mělo zásadně zlepšit nabízený uživatelský zážitek.



Chromebooky využívají operační systém Chrome OS, který zajišťuje rychlý start, snadné používání, minimální nároky na správu a údržbu systému, robustní zabezpečení a delší výdrž baterie díky velmi malým nárokům na výkon hardwaru. Chromebooky podporují webové aplikace a aplikace na Google Play, takže jejich uživatelé mají přístup k široké nabídce oblíbených aplikací pro produktivní práci, vzdělávání, kreativitu i další činnosti.

Acer Chromebook Spin 513

Díky štíhlému designu a odolnému hliníkovému tělu je nový Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) ideálním chromebookem, který si můžete vzít s sebou do školy i do práce. Je poháněn novým procesorem MediaTek Kompanio 1380 s osmi jádry pro práci na více úlohách současně. Pro spíše pracovní využití je určen 13,5" displej s poměrem stran 3:2, který uživatelům poskytuje na obrazovce o 18 % více vertikálního prostoru, takže na ní uvidí více obsahu a nebudou muset obraz tak často posouvat. Displej má rozlišení 2 256 × 1 504 px a velmi úzké bočními rámečky (pouze 7,7mm).

Acer Chromebook Spin 513

Acer Chromebook Spin 513 je díky své konvertibilní konstrukci skvělou volbou pro ty, kteří si své zařízení berou s sebou na cesty. Může přecházet mezi čtyřmi různými režimy používání, jako je režim stanu pro využití prostor s nedostatkem místa, například ve vlaku nebo letadle, či režim tablet pro použití na cestách. Vyznačuje se přitom odolností armádní úrovně MIL-STD 810H. Vestavěná Wi-Fi 6 pomáhá udržovat spolehlivé připojení k sítím a hotspotům. Chromebook je navíc do míst se slabým osvětlením vybaven podsvícenou klávesnicí a portem USB-C pro připojení k periferiím, přenos dat a nabíjení mobilních zařízení.

Ve výbavě nechybí ani dvojice reproduktorů směřující vzhůru, které poskytují vysoce kvalitní zvuk bez zkreslení, ať už při sledování streamované zábavy, nebo při videohovorech, kdy najde uplatnění i dvojice mikrofonů.

Acer Chromebook 315 a 314

Nový Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) přináší cenově dostupnou možnost pro uživatele hledající zařízení pro plynulou a nenáročnou práci s více aplikacemi najednou. Použitý 15,6" Full HD IPS displej je antireflexní a prostorná klávesnice vybavena samostatným numerickým blokem.

Acer Chromebook 315

Také 14" Full HD IPS displej nového modelu Acer Chromebook 314 je opatřen antireflexní vrstvou, takže jej lze používat i za jasnějších světelných podmínek. Jeho úzké 8,1mm boční rámečky navíc přispívají ke kompaktním rozměrům tohoto snadno přenosného chromebooku.

Acer Chromebook 314

Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) bude v oblasti EMEA k dispozici v dubnu 2022 za cenu od 649 €.
Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) bude v oblasti EMEA k dispozici ke konci prvního čtvrtletí 2022 za cenu od 399 €.
Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) bude v oblasti EMEA k dispozici v dubnu 2022 za cenu od 369 €.
Přesné parametry, ceny a dostupnost se ovšem mohou lišit v závislosti na zemi prodeje.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.