facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 26. 1. 2018

Acer představil stylový dotykový Chromebook Spin 11

Acer Chromebook Spin 11Společnost Acer představila na veletrhu BETT v Londýně svůj nový Acer Chromebook Spin 11, který je určen pro všechny, kteří chtějí využívat počítač s jednoduchým a stále atraktivnějším operačním systémem Chrome. Nový chromebook má 11,6" dotykový displej s možností ovládání pomocí stylusu a otočnou konstrukci se čtyřmi režimy použití. Je také vybaven dvěma porty USB 3.1 typ C pro nabíjení a připojení externích monitorů a podle výrobce se může pochlubit 10hodinovou výdrží na baterii.



Chromebook Spin 11, který váží pouhých 1,25 kg a má rozměry 296 × 19,95 × 206 mm, bude nabízen s různými procesory. Na výběr bude mezi čtyřjádrovým Intel Pentium N4200, čtyřjádrovým Intel Celeron N3450 a dvoujádrovým Intel Celeron N3350. K tomu 4 nebo 8 GB paměti LPDDR4 a buď 32GB nebo 64GB vestavěného eMMC úložiště.

Konstrukce chromebooku umožňuje, že uživatelé mohou kombinovat různé režimy použití. Po použití klávesnice v režimu tradičního notebooku mohou uživatelé dotykový 11,6" HD IPS displej přetočit o 360° a ze zařízení se stane tablet. Navíc mohou uživatelé chromebook postavit do režimu displej, aby si obrazovku přiblížili, nebo mohou ve stísněných prostorech využívat režim stan.

Acer Chromebook Spin 11

Stejně jako ostatní nová zařízení s Chrome OS od Aceru poskytuje i nový Chromebook Spin 11 podporu aplikací pro Android prostřednictvím obchodu Google Play. K chromebooku lze navíc dokoupit stylus Wacom EMR pro přirozené kreslení, pořizování poznámek a přesné dotykové ovládání. Stylus nevyžaduje baterii.

Užitečné je, že webkamera umístěná nad klávesnicí má široký úhel záběru, což se hodí pro zabírání skupiny lidí ve videokonferencích. Volitelná druhá webkamera je umístěna na krytu, takže s ní mohou uživatelé v režimu tablet pohodlně pořizovat fotografie a videa svého okolí.

Nový Acer Chromebook Spin 11 je vybaven dvěma porty USB 3.1 typ C Gen 1, které lze použít pro nabíjení chromebooku i jiných zařízení, rychlý přenos dat a pro připojení HD displeje pro sdílení obrazu  ostatními. Acer Chromebook Spin 11 se také může pochlubit dvěma porty USB 3.0 a čtečkou karet MicroSD pro přenos a přístup k obsahu. Pro bezdrátové připojení je k dispozici Wi-Fi 2x2 MIMO 802.11ac a Bluetooth 4.2.

Několik modelů z řady Acer Chromebook Spin 11 (CP311-1H/CP311-1HN) bude v oblasti EMEA k dispozici v dubnu za ceny od 379 €.

Chromebooky se snadno používají a sdílí mezi vícero uživateli. Ti se jednoduše přihlásí do svého vlastního Google účtu a získají přístup ke Gmailu, Dokumentům Google, aplikacím, rozšířením, záložkám a dalším datům. Chrome OS poskytuje vysokou úroveň zabezpečení, protože je neustále aktualizován, aby byl chráněn před měnícími se on-line hrozbami. Mnoho uživatelů chromebooku ukládá své soubory na Disk Google, kde je zajištěno, že bude mít k dispozici data odkudkoli, i když bude chromebook ztracen či odcizen.

Acer Chromebook Spin 11

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.