facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 31. 8. 2016

Acer představil první konvertibilní chromebook s 13,3" displejem

Společnost Acer rozšířila řady svých chromebooků o Acer Chromebook R 13, první konvertibilní chromebook se 13,3" displejem. Nový Chromebook R 13 je vybaven 13,3" dotykovým Full HD displejem s vysokým jasem, rozlišením 1 920 × 1 080 px a využívá technologii IPS. LCD displej s LED podsvícením se také může pochlubit širokými pozorovacími úhly. Je vybaven 10bodovým dotykovým ovládáním, které podporuje gesta, jako je klepnutí, přejetí či sevření a rozevření prstů. Displej doplňuje HD webkamera (rozlišení 1 280 × 720 px) s vysokým dynamickým rozsahem (HDR) a nahráváním 720p HD zvuku/videa, stejně jako integrovaný mikrofon.



I přes velký displej má Acer Chromebook R 13 kompaktní konstrukcí. Váží pouhých 1,49 kg a nabídne také tenký profil s celkovými rozměry 326 × 15,5 × 228 mm (š × v × h).

Acer Chromebook R 13 nabízí až dvanáctihodinovou výdrž na baterii. Je osazen čtyřjádrovým procesorem MediaTek M8173C CorePilot a disponuje rychlým připojením prostřednictvím bezdrátové technologie 2x2 MIMO 802.11ac.

Chromebook R 13 je také vybaven portem USB typ C, který umožňuje rychlé přenášení dat, připojení externího monitoru s vysokým rozlišením, nabíjení notebooku, nebo poskytne napájení ostatním zařízením. Disponuje i dalšími rozhraními, jako je USB 3.0, HDMI, Bluetooth 4.0 a mikrofonní či sluchátkový jack.

Acer Chromebook R 13 bude k dispozici v několika konfiguracích, buď se 64GB, 32GB nebo 16GB eMMC úložištěm a se 4 GB dvoukanálové paměti LPDDR3 SDRAM.

Chromebook je vybaven patentovanými 360° panty s duálním momentem, které umožňují otočení víka s displejem na druhou stranu, případně do jakéhokoli úhlu. Acer Chromebook R 13 můžete využívat ve čtyřech režimech: režim notebook, režim displej, režim stan a režim tablet.

Acer Chromebook R 13 je ideálním zařízením pro sdílení několika uživateli, kdy se tito uživatelé přihlásí ke svému účtu pro přístup k dokumentům, webovým záložkám a dalším informacím.

Zabezpečení je klíčovou výhodou chromebooku. Je neustále aktualizován pro ochranu před měnícími se online hrozbami. Kromě toho funkce Supervised Users napomáhá k tomu, aby se uživatelé pohybovali v online prostředí bezpečným a kontrolovaným způsobem.

Acer Chromebook R 13 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za ceny od 10.990 Kč s daní.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.