facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 20. 3. 2013

Vylepšená verze stolních switchů Zyxel

pro domácí sítě a malé firmy

Společnost ZyXEL Communications rozšiřuje svůj sortiment stolních switchů. Nové stolní switche pro Fast Ethernet ES-105A/ES-108A 2. verze jsou navrženy pro profesionální spotřebitele, jako jsou domácí uživatelé požadující multimediální služby, malé a domácí kanceláře nebo malé podniky. Těm umožňují využívat spolehlivé sítě s optimální výkonností pro všechna zařízení, která jsou prostřednictvím switche připojena k internetu. Nové stolní switche s 5/8 porty si nejen zachovávají všechny vlastnosti svých předchůdců, ale mají také větší vyrovnávací paměť v zájmu vyššího přenosového výkonu. Prioritní porty lze přiřadit zařízením, v nichž jsou provozovány aplikace s vysokými nároky na šířku pásma, například IP telefonu pro VoIP a herním konzolám či inteligentním televizorům pro streaming multimédií, hraní online her a přehrávání internetových videí a filmů.



Díky rozšířené vyrovnávací paměti, která je oproti předchozí verzi produktů dvojnásobná, lze zaručit plynulý přenos v síti i v případě, že switchem prochází silný datový provoz. To znamená, že mimořádné provedení prioritních portů spolu se zdokonaleným mechanismem vyrovnávací paměti umožňuje docílit vyšší kvality uživatelské zkušenosti (QoE).

 

Switche ES-105A/ES-108A v2 jsou rovněž v souladu s hlavním standardem pro úsporu energie, tj. IEEE 802.3az EEE (Energy Efficient Ethernet), což vede k významnému snížení spotřeby. Daný protokol síťovým portům umožňuje rychle přepínat mezi vyšším a nižším stavem napájení v reakci na aktivní a neaktivní stav toku dat. Neexistuje-li žádné aktivní připojení, zůstává spotřeba energie minimální. Příspěvkem k ekologičnosti těchto produktů je také automatická detekce spotřeby podle délky kabelu.

 

Switch pro Fast Ethernet v provedení plug-and-play umožňuje snadnou instalaci bez nutnosti ruční konfigurace. Zařízení lze umístit na stůl nebo namontovat na stěnu, takže uživatelé mají možnost flexibilní instalace s ohledem na další připojená zařízení.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.