facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 30. 4. 2013

ALCATEL uvádí na trh smartphone ONE TOUCH Idol

ALCATEL ONE TOUCH uvedl na český a slovenský trh první z novinek představených na letošním veletrhu MWC v Barceloně, smartphone ONE TOUCH Idol 6030D. Konstrukce elegantního hladkého těla telefonu je už na první pohled pevná a odolná. Uživatelé ocení oleofobní vrstvu, která minimalizuje množství otisků prstů na displeji. Zadní kryt, který je neodnímatelný, imituje broušený kov. Zájemci mohou vybírat ze dvou barevných variant - stříbrné a břidlicově šedé. V kategorii chytrých telefonů se 4,7palcovým displejem jde o jeden z nejlehčích (110 g) a nejtenčích telefonů (7,9 mm) na trhu. Operační systém Android 4.1 Jelly Bean přináší přívětivé rozhraní od Googlu a řadu nových funkcí. Výkonný dvoujádrový 1GHz procesor s 1 GB RAM umožňuje rychlý přechod mezi aplikacemi, hraní her v HD rozlišení a zcela plynulé přehrávání videa. Smartphone díky svému výkonu zvládá multitasking bez zpomalení systému.



Model ONE TOUCH IDOL 6030D kombinuje zásluhou funkce Dual-SIM dva telefony v jednom.

 

Velký 4,7palcový IPS qHD kapacitní dotykový displej se sklem Dragontrail, které je odolné proti poškrábání, nabízí rozlišení 540 x 960 pixelů a 16 milionů barev. Displej je jasný a vhodný i pro pohodlné sledování filmů nebo prohlížení webu. Zabudovaný hudební přehrávač doplňuje FM rádio s RDS a službou Shazam, která vám pomůže identifikovat neznámou píseň.

 

Kamera s rozlišením 8 Mpx je vybavena automatickým zaostřováním, digitálním zoomem, LED bleskem, geo-taggingem, celou řadou nastavení a fotografických režimů. Videozáznam lze nahrávat ve 720p formátu rychlostí 30 snímků za sekundu. Přední dvoumegapixelová kamera je určena zejména pro videohovory a pořizování autoportrétů.

 

Systém ONE TOUCH Upgrade udržuje veškerý software v telefonu aktuální. Antivirový program AVG Mobilation chrání smartphone před viry a dalšími škodlivými aplikacemi. V oblasti datových přenosů je model IDOL připraven na čtyři pásma GSM a rychlé přenosy pomocí HSPDA. Telefon lze také využít jako mobilní přístupový bod Wi-Fi pro připojení vašeho notebooku nebo dalších zařízení k internetu.

 

ONE TOUCH IDOL 6030D slibuje i při své štíhlosti a nízké hmotnosti delší výdrž díky baterii s kapacitou 1800 mAh. Telefon obsahuje také vylepšenou aplikaci pro úsporu energie.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.