facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 15. 8. 2013

Modulární SSD disky Apacer

vybavené kompaktním rozhraním M.2 NGFF

Společnost Apacer představila několik modulárních SSD disků. Ty jsou vybaveny novým kompaktním rozhraním M.2, jež komunikuje prostřednictvím vysokorychlostní sběrnice SATA 3 (6 Gb/s). Mezi novinky patří model T42 A100-M (s kapacitou 16 - 128 GB a teoretickou rychlostí čtení/zápisu až 310/140 MB/s) určený pro tenké klienty a model T60 A110-M (s kapacitou 32 - 256 GB a teoretickou rychlostí čtení/zápisu až 400/160 MB/s) cílící na lehké průmyslové počítače.



Model T42 A100-M dosahuje velikosti 22 x 42 mm, druhá z novinek s označením T60 A110-M se pak vyznačuje rozměry 22 x 60 mm.

Nabídka společnosti Apacer se dále rozroste také o dva SSD disky T60 A200-M a T80 A201-M, jež jsou speciálně navrženy pro tablety a Ultrabooky vyžadující velmi vysoký výkon. Oba SSD disky staví na technologii Toggle DDR 2.0 NAND Flash a využívají přídavnou paměť DDR3 DRAM. Teoretické rychlosti čtení/zápisu dosahují hodnot až 480/350 MB/s.

Pod označením M.2 se skrývá rozhraní nové generace vyvíjené společností Intel, jež lze využít (nejen) pro připojení SSD disků určených pro tablety, Ultrabooky a tenké klienty. Úplné označení rozhraní zní PCI express M.2 NGFF (Next Generation Form Factor). SSD disky vybavené rozhraním M.2 dle specifikace nabývají standardních rozměrů 22 x 42 mm (nebo více) a tloušťky 2,75 mm (při osazení čipy z jedné strany).

 

Nové modulární SSD disky společnosti Apacer využívají technologii MLC, díky níž jsou zařízení odolná vůči vibracím či poškození vlivem pádu. Taktéž disponují funkcí 40bit ECC pro opravu dat a podporují příkaz TRIM.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.