facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 23. 7. 2013

NETGEAR rozšiřuje řadu datových úložišť ReadyNAS o nové rackové modely

Společnost NETGEAR představila dva nové rackové modely datových úložišť ReadyNAS s označením 3220 a 4220. Obě 2U zařízení obsahují jako první rackové modely ReadyNAS OS, založený na souborovém systému BTRFS. Modely ReadyNAS 3220 a 4220 obsahují nové rozhraní v češtině, webový portál ReadyCLOUD pro plnohodnotnou správu souborů z jakéhokoli prohlížeče a navíc jsou díky podpoře 10GbE síťové infrastruktury nejvýkonnějšími členy produktové řady ReadyNAS. Technologie, v čele s možností ukládat neomezené množství snímků systému (snapshoty), antivirovou ochranou či cloudově řízenou replikací dat, výrazně snižují jakoukoli možnost ztráty dat. Každé zařízení připojené k úložištím ReadyNAS je zároveň připraveno k okamžité virtualizaci – včetně podpory iSCSI, thin provisioningu či certifikace VMware a Microsoft.



Každý model z nové generace úložišť ReadyNAS podporuje SATA i SSD disky. Kromě neomezených snapshotů a cloudové replikace dat nabízí také automatické rozšíření svazků X-RAID2 a nativní šifrování, což umožňuje uživatelům bezpečně sdílet, ukládat a chránit citlivá data v celé jejich síti.

 

Uživatelé platformy ReadyNAS mají možnost provádět manuální i kontinuální snapshoty s frekvencí až 1 h a jejich prostřednictvím v případě nutnosti obnovit stav dat k jakémukoli bodu v čase. Lze také obnovit např. omylem smazaná data. Úložiště NETGEAR ReadyNAS 3220 a 4220, stejně jako celá nová generace přístrojů ReadyNAS, využívají snímky systému na úrovni datových bloků („block-based“), které prakticky nezatěžují procesor ani síťovou infrastrukturu.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.