facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 6. 2013

Řada projektorů Canon XEED Compact Installation

Společnost Canon Europe představuje novou řadu kompaktních projektorů Canon XEED Compact Installation. Nová řada sestává ze dvou standardních modelů (XEED WUX450 a XEED WX520) a dvou modelů se zkrácenou projekční vzdáleností (XEED WUX400ST a XEED WX450ST). Projektory XEED WUX450 a XEED WX520 jsou vybaveny 1,8násobným optickým zoomem, který poskytuje stejnou úroveň jasu v celém rozsahu obrazu. Všechny nové projekční objektivy mají konstantní světelnost F2,8, díky níž neztrácejí jas ani při maximálním přiblížení. Tato výkonnost je přímým výsledkem expertní konstrukce objektivů firmy Canon a páté generace optického systému AISYS, který maximalizuje výkon panelů LCOS (Liquid Crystal on Silicon). Technologie LCOS produkuje jemné, detailní obrázky bez efektu mřížky.



Canon rovněž představil dva modely se zkrácenou projekční vzdáleností – XEED WUX400ST a XEED WX450ST. Mají stejnou konstrukci jako XEED WUX450 a XEED WX520, ale jsou osazeny novým objektivem Canon se zkrácenou projekcí. Díky nim mohou systémoví integrátoři konfigurovat projekční řešení téměř bez jakéhokoli zkreslení (typicky 0,01 %) a s poměrem projekční vzdálenosti méně než 0,6:1. Znamená to, že 100palcový obraz může být promítán ze vzdálenosti 1,2 metru. Jde o přibližně jednu třetinu promítací vzdálenosti, kterou vyžadují konvenční projektory. I přes krátkou ohniskovou vzdálenost mohou objektivy produkovat obraz s úhlopříčkou od 30 do 300 palců.

 

Důležitou vlastností objektivů je možnost vertikálního i horizontálního posunu obrazu. Ve vertikálním směru dosahuje rozsah nastavení 75 % (77 % u modelu WX450ST), což umožňuje instalaci projektoru pod nebo nad promítací plochou. Nová řada je využitelná pro přední i zadní projekci a to i v místech, kde není dostatek prostoru, nebo je obtížná instalace, což zvyšuje flexibilitu projekčních řešení Canon.

 

Nová řada podporuje systémové integrátory v oblasti rychlé a snadné údržby. Vzduchový filtr je přístupný bez použití jakéhokoli nástroje. Lampu lze vyměnit po odstranění krytu umístěného na horní straně přístroje. Díky tomu odpadá potřeba odinstalace projektoru. Aktualizace firmware lze provádět s pomocí přenosné paměti USB.

 

Díky úplně novému obrazovému procesoru disponují nové modely také pokročilými vlastnostmi, které je činí obzvláště vhodnými pro nasazení v multiobrazovkovém režimu. Polohovací nastavení umožňuje instalujícím pracovníkům perfektně vyrovnat tři panely RGB a efektivně odstranit problémy s jejich sblížením. Hardwarové prolínání okrajů je nyní vestavěno a umožňuje snadno tvořit panoramatické obrazy s perfektním propojením okrajů mezi každým projektorem.

 

Horizontální i vertikální korekce lichoběžníkového zkreslení je dostupná v celém rozsahu. Zjednodušuje se tak konfigurace jasného zobrazení z jakéhokoli promítacího úhlu.

 

Přípojná rozhraní DVI a HDMI nabízejí všechny nové modely. Funkce picture-by-picture umožňuje simultánní zobrazení dvou nezávislých digitálních zdrojů obrazu, čímž vzrůstá flexibilita projektorů.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.