facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Plně řiditelné přepínače NETGEAR řady M4100

Společnost NETGEAR představila nové plně řiditelné přepínače řady ProSafe Intelligent Edge M4100. Mezi přepínače řady M4100 patří 12 plně řiditelných modelů v desktopovém i rackovém provedení, obsahujících od osmi 100Mb/s portů s napájením přes ethernet (PoE) až po 50 gigabitových portů s napájením PoE+ (až 30 W). Power budget se pohybuje od 66 W do 1 440 W. Řada M4100 je ideální pro všechny organizace, které potřebují spolehlivé, cenově dostupné a jednoduché přepínače s CLI, skriptováním, statickým L3 IPv4 směrováním, IPv4/IPv6 ACL či QoS. Pokročilé funkce řady M4100 včetně redundantního (RPS) a externího (EPS) napájení usnadňují, zlepšují a zabezpečují provoz konvergovaných aplikací typu VoIP, IPTV video dohledových center či bezdrátové infrastruktury přístupových bodů.



Klíčové funkce přepínačů NETGEAR Intelligent Edge M4100: 

  • IPv4/IPv6 Layer 2+ s IPv4 L3 statickým směrováním.
  • 16 tisíc MAC adres.
  • Standardizované Auto-VoIP a Voice-VLAN. 
  • ACL, CoS a L3/L4 Diffserv priorizace.
  • Multicast VLAN Registration (MVR).
  • Pokročilé filtrování skupinového vysílání s IGMP/MLD, Proxy a Querier módy. 
  • Pokročilé zabezpečení proxy ARP a privátních VLAN.
  • Volitelné redundantní a externí napájení (RPS/EPS).
  • Možnost regulace datového toku až na 1 kb/s. 
  • Webové HTTP grafické rozhraní a Telnet/SSH CLI.
  • EEE (Energy Efficient Ethernet) – technologie zaručující minimální spotřebu energie.

 

Přepínače NETGEAR Intelligent Edge M4100 nabízejí mnoho inovativních funkcí, díky nimž mohou SMB organizace využívat:

  • Zvýšenou bezpečnost a dostupnost, včetně řízení či izolaci přístupů k síti, vynucení stromové topologie (Spanning Tree topology enforcement), ochrany proti odmítnutí služby (Denial of Service protection), redundantního napájení či doplňkového PoE napájení.
  • Vylepšenou konvergenci hlasu, videa a dat, včetně např. LLDP-MED pro automatickou konfiguraci IP telefonů, ve své třídě nejlepšího filtrování skupinového vysílání (multicast filtering) a MVR VLAN forwardingu, či možnosti izolace privátních VLAN 2. vrstvy (Layer 2) napříč celou sítí.
  • Ochranu investic díky rozšiřitelné kapacitě PoE napájení (až do 1 440 W PoE na jeden přepínač), rozšiřitelnosti na plný PoE+ výkon napříč všemi porty či různým RPS ochranám pro zajištění nepřerušitelného provozu.

 

Vybrané stolní přepínače v sérii M4100 mohou být napájeny prostřednictvím PoE a vytvořit nákladově efektivní řešení pro prostředí s chybějící nebo minimální elektroinstalací; přepínače mohou čerpat energii i z kabelových rozvoden. Díky flexibilitě PoE jsou přepínače vhodné také pro zasedací místnosti a otevřené prostory, v nichž je viditelná elektroinstalace nevzhledná nebo nepraktická.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.