facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 15. 3. 2013

Tenký dotykový notebook ASUS U38N

ASUS uvedl na český trh notebook U38N ze série VivoBook, pro kterou jsou charakteristické dotykové displeje umožňující pohodlné ovládání operačního systému Windows 8. ASUS U38N je štíhlý notebook, jehož tloušťka vpředu dosahuje pouhých 6 mm. Atraktivně zpracované tělo počítače je vyrobeno z broušeného hliníku. O výkon novinky se stará úsporný procesor AMD A8 se základním taktem 1,6 GHz, který obsahuje grafické jádro HD7620G, díky čemuž notebook bez problémů zvládá i méně náročné hry. K notebooku lze připojit dva externí displeje pomocí HDMI 1.4a (rozlišení až 2560x1440) a mini-VGA s přiloženou kabelovou redukcí.



Počítač je vybaven prémiovým 13,3“ displejem s IPS panelem a Full HD rozlišením (1920 x 1080 bodů). Překrývá jej tvrzené sklo, které má stejně jako samotný displej lesklou povrchovou úpravu. Displej vyniká nadstandardním kontrastem s hlubokou černou, sytými barvami a díky IPS technologii také pozorovacími úhly 178°. Jde zároveň o kapacitní multidotykový displej, prostřednictvím kterého může uživatel intuitivně ovládat systém Windows 8.

 

Zvukovou stránku notebooku obstarává technologie SonicMaster, která byla vyvinuta ve spolupráci se společností Bang & Olufsen ICEpower. SonicMaster zajišťuje výraznější zvukové podání s větším frekvenčním rozsahem, hlubšími basy a čistšími vokály.

 

Komfortní psaní umožňuje uživatelům pohodlná klávesnice s oddělenými tlačítky, která nabídne i podsvícení. Notebook dokáže při standardní činnosti se spuštěnou Wi-Fi dosáhnout výdrže až 5 hodin zásluhou integrované baterie s kapacitou 6570 mAh.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.