facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 2. 2013

Notebooky z řady Idea nově s matným displejem

Společnost Lenovo rozšiřuje portfolio notebooků z řady Idea o čtyři modely s matným displejem. K prvním produktům, kterými chce Lenovo vyjít vstříc uživatelům preferujícím matné displeje před lesklými, patří 14palcový notebook IdeaPad S400, Ultrabook IdeaPad S400u a dva 15palcové modely - IdeaPad Z500 a Ultrabook IdeaPad U510. Čtrnáctipalcový notebook IdeaPad S400 je velmi lehký a tenký. Jeho tloušťka (méně než 22 mm) a hmotnost 1,8 kg tak zajišťují dobré podmínky i pro práci v terénu. Notebook je vybavený nejnovějšími technologiemi a poháněný až třetí generací procesorů Intel Core i5. Dostatek místa pro ukládání fotografií, filmů, hudby a dalších souborů nabízí disk o kapacitě 500 GB, volitelný 24 GB SSD navíc urychluje start systému a odezvu aplikací. IdeaPad S400 se může pochlubit technologií VeriFace pro rozpoznávání obličeje umožňující jednoduché přihlašování do systému.



S matným displejem je dostupný také Ultrabook IdeaPad S400u poháněný až třetí generací procesorů Intel Core i5 a vybavený operační pamětí 4 GB DDR3, který svým uživatelům díky dlouhé výdrži na baterii a solidnímu výkonu přináší dostatečné pohodlí při práci doma i na cestách.

 

Notebook IdeaPad Z500 má širokoúhlý 15,6palcový LED podsvícený displej. Pevný disk nabízí kapacitu až 1 TB, procesor až Intel Core i7 třetí generace a operační paměť až 16 GB DDR přinášejí nekompromisní výkon. S grafickou kartou NVIDIA GeForce 645M 2GB s DirectX 11 zvládne IdeaPad Z500 i náročnější činnosti při zachování perfektního obrazu. Šasi notebooku je pevné a výrazně zeštíhlené a jeho atraktivní design podtrhuje barevné provedení v podobě tmavé čokolády nebo smaltově bílé.

 

Výkonný 15palcový Ultrabook IdeaPad U510 je poháněn procesorem až Intel Core i7 třetí generace a vybaven operační pamětí až 8 GB DDR3 a diskrétní grafickou kartou. V módu Ultra Performance je systém Energy Management navíc schopen zvýšit výkon Ultrabooku IdeaPad U510 ještě o 25 %. Vydrží pracovat až 6 hodin na baterii a dokáže stahovat emaily i v režimu spánku, ze kterého se probudí za jednu vteřinu. Při sledování filmů nebo promítání prezentací lze využít technologii Intel Wireless Display, která bezdrátově přenese obraz na velkou obrazovku či plátno.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.