facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 23. 5. 2013

Nová generace úložných řešení Dell

Společnost Dell uvedla na trh novinku v segmentu zálohování a obnovy dat s názvem DR4100. Nový vysoce výkonný Dell DR4100 je postavený na architektuře Fluid Data, která byla poprvé nasazena u modelu DR4000. Novinka pomáhá zákazníkům snížit celkovou kapacitu potřebnou pro zálohování až 15x, a to v kombinaci s integrovaným řešením Dell na deduplikaci a v závislosti na použité kompresní technologii. Dell DR4100 se rovněž snáze nasazuje a spravuje, jelikož je postavený na nejnovější generaci serverů Dell PowerEdge 12, což dovoluje například nasazení bez přerušení provozu.



Kompletní zálohovací řešení těží také z akvizice společnosti Ocarina, která se zaměřovala na algoritmy pro redukci dat. Díky tomu dokáže snadno eliminovat redundantní kopie dat a snížit požadavky na kapacitu disku až o 93 %. Tato technologie umožňuje například udržovat zálohovaná data na disku delší dobu, což v případě potřeby poskytuje rychlou a spolehlivou obnovu dat.

 

Mezi další výhody Dell DR4100 patří také:

  • Škálovatelná kapacita – možnost přidání až dvou rozšiřujících pozic (9, 18 nebo 27 TB pro každou z pozic), které poskytují bezproblémovou škálovatelnost a větší kapacitu než ostatní platformy. Škálovatelné řešení je možné využít od 2,7 TB až do 81 TB z využitelného objemu - nebo až 1,2 PB logického výkonu.
  • Vylepšené zotavení po havárii – Denní, rychlou deduplikaci replikace zálohovaných dat lze provést pomocí replikace many-to-one, která podporuje až 32 uzlů na různých místech a rekonstruuje je do jednoho centrálního uzlu. Systém jednoduché zálohy pomůže hlavně v mnoha místech, kde je potřeba minimalizovat ukládání záloh ze vzdálených poboček.
  • Rozsáhlá certifikace zálohovacího softwaru – DR4100 umožňuje pracovat se širokou škálou zálohovacích aplikací, podporovány jsou samozřejmě Dell aplikace (AppAssure a Quest) a dále například Symantec, CommVault, Oracle nebo CA.

 

Dell DR4100 je k dispozici hned v pěti konfiguracích, lišících se základní úložnou kapacitou. Na výběr je počáteční verze s velikostí 2,7 TB, nejvyšší pak ve verzi s velikostí 27 TB. Nová generace diskového úložiště zahrnuje také licenční model pro veškerý software, takže zákazníci nemusí platit další poplatky za dodatkové služby.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.