facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 3. 2013

Nová datová úložiště NETGEAR ReadyNAS

Společnost NETGEAR představuje další generaci svých síťových datových úložišť ReadyNAS, běžících na nově vyvinutém operačním systému ReadyNAS OS 6. Tato zařízení nabízejí jednotnou architekturu a výkonný, maximálně přehledný systém, jehož multimediální i podnikové funkce jsou u všech modelových řad stejné. NETGEAR rovněž představil nové softwarové tržiště genie+, odkud mohou uživatelé stahovat další aplikace. Nová generace zařízení ReadyNAS nabízí vysoký výkon, škálovatelnost i nejmodernější funkce, jako např. možnost ukládat neomezené množství snímků systému (snapshoty) či replikaci dat v cloudu, což podstatně snižuje jakoukoli možnost ztráty dat. Navíc přidává i elegantní grafické rozhraní a bohatou sbírku vestavěných i dalších snadno stažitelných aplikací.



Nová generace síťových datových úložišť NETGEAR ReadyNAS je složena ze tří základních modelových řad ve stolním provedení (desktop) a jedné řady určené pro montáž do stojanu (rack): 

  • Základní modelová řada desktopů ReadyNAS 100 (RN102xx, RN104xx) je určena pro použití v domácnostech a přináší modely se dvěma a čtyřmi pozicemi, které jsou nabízeny v bezdiskovém provedení nebo osazené pevnými disky.
  • Střední řada desktopů ReadyNAS 300 (RN312xx, RN314xx, RN316xx) je optimalizována pro potřeby malých firemních sítí, vzdálených kanceláří nebo poboček. Patří do ní dvou-, čtyř- a šestipozicové modely v bezdiskovém provedení i s předkonfigurovanými pevnými disky. 
  • Čtyřpozicová řada ReadyNAS 2120 zahrnuje rackové 1U modely pro snadné nasazení v prostředí malých datových center. V prodeji se postupně objeví modely s různým počtem i velikostí osazených pevných disků, stejně jako bezdiskový model. 
  • Nejvyšší řada desktopů ReadyNAS 500 (RN516xx) nabízí nejvyšší výkon a šest pozic pro osazení pevnými disky. Modely z této řady jsou určeny pro malé až středně velké firemní sítě s podporou až 250 souběžně pracujících uživatelů. Stejně jako u ostatních řad bude v prodeji bezdisková varianta i modely osazené pevnými disky.

 

Online tržiště genie+, otevřené v loňském roce, představuje silnou platformu pro vývojáře třetích stran, kteří mohou vytvořit nové originální aplikace, instalovatelné do úložišť ReadyNAS na jedno kliknutí. Mezi více než čtyřiceti dostupnými aplikacemi lze najít např. nástroje pro zvýšení produktivity, sdílení médií a řadu dalších užitečných utilit.

 

Nová datová úložiště ReadyNAS jsou kompatibilní se zálohovacími programy všech hlavních dodavatelů, a jako jedny z prvních SMB NAS platforem nabízejí antivirovou ochranu v reálném čase. Citlivá data uživatelů jsou tedy automaticky chráněna a zabezpečena před prakticky jakoukoli hrozbou.

 

Součástí všech nových modelů ReadyNAS je rovněž nástroj pro bezproblémovou synchronizaci souborů ReadyDROP a integrovaný Dropbox. Utilita NETGEAR ReadyNAS Remote se pak postará o snadný přístup k souborům z libovolného místa na světě a jakéhokoli vhodného zařízení umožňujícího připojení k webu. NETGEAR také nabízí koncovým uživatelům a firmám možnost zálohovat data z jejich Mac počítačů z jakéhokoli místa na světě, aniž by bylo nutné platit měsíční poplatek za poskytování úložné kapacity v cloudu.

 

Klíčové parametry nové generace datových úložišť NETGEAR ReadyNAS 100 / 300:

  • Procesor: Marvell Armada 370 1,2 GHz / Intel Atom 2.1GHz dual core
  • Operační paměť: 512 MB / 2 GB
  • eSata porty: 1 / 2 (jeden port je sdílený USB / eSATA) 
  • GbE porty: 1–2 / 2
  • USB porty: 1× USB 2.0, 2× USB 3.0
  • HDMI porty: 0 / 1
  • Pozice pro pevné disky: hot-swap, automatická instalace

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.