facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 21. 3. 2013

Bezdrátové Wi-Fi adaptéry ASUS PCE-AC66 a USB-AC53

ASUS představil dvě nová zařízení pro bezdrátové sítě nové generace - 802.11ac adaptéry PCE-AC66 a USB-AC53. V případě modelu PCE-AC66 jde o vůbec první dvoupásmový 802.11ac adaptér pro rozhraní PCI Express. Adaptér je vybaven hned třemi výkonnými anténami, zaručujícími širší pokrytí a silnější signál bezdrátové sítě. Druhým uvedeným produktem je adaptér USB-AC53, jenž díky rozhraní USB dokáže zpřístupnit připojení 802.11ac mnoha dalším zařízením. Obě novinky využívají přenosová pásma 2,4 GHz a 5 GHz s maximálními rychlostmi 867 Mb/s a 1,3 Gb/s, a jsou proto vhodné k hraní her po síti nebo streamování obsahu v HD rozlišení.



Adaptéry PCE-AC66 a USB-AC53 navazují na 802.11ac router ASUS RT-AC66U, a stejně jako on využívají 5. generaci hardwaru Broadcom, který zajišťuje optimální výkon s rychlostí až třikrát přesahující připojení 802.11n. Při frekvenci 5 GHz lze dosáhnout rychlosti až 1,3 Gb/s, čímž uživatelé získají dostatečně široké pásmo pro stále oblíbenější gigabitový internet při zachování plné zpětné kompatibility s předchozími generacemi Wi-Fi připojení.

 

Zařízení PCE-AC66 se třemi odnímatelnými anténami poslouží jako adaptér nebo klient s možností volby pásma 2,4 GHz nebo 5 GHz. V pásmu 5 GHz přitom dosahuje rychlosti až 1,3 Gb/s. S pomocí adaptéru tedy lze stolní počítač vylepšit o rychlé bezdrátové připojení nové generace s až o 150% širším pokrytím signálu, než je běžné u adaptérů 802.11n. Proto není problém vytvořit pokrytí Wi-Fi v rozlehlých prostorách nebo vícepatrových budovách. Kvůli stabilitě a zajištění delší životnosti je adaptér PCE-AC66 vybaven hliníkovým chladičem, který snižuje provozní teplotu. ASUS k adaptéru PCE-AC66 dodává také magnetickou anténovou základnu, která dává uživatelům větší volnost při umisťování antén a vyhledávání místa s nejvyšší intenzitou signálu.

 

K výhodám adaptéru USB-AC53 patří dvojice odnímatelných antén a možnost výběru pásma 2,4 GHz nebo 5 GHz, ve kterých můžete dosáhnout rychlosti 300 Mb/s, resp. 867 Mb/s. Adaptér se dodává s kolébkou umožňující horizontální nebo vertikální umístění, prodlužovacím kabelem USB usnadňujícím vyhledání místa s nejsilnějším signálem a svorkou pro upevnění k notebooku.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.