facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 13. 5. 2013

Indoorová PTZ kamera D-Link DCS-5020L

D-Link rozšiřuje své kamerové portfolio o nový model, bezdrátovou kameru s možností otáčení, podporou detekce pohybu a zvuku – DCS-5020L. Kamera podporuje cloudový portál mydlink a je vybavena 1/5“ VGA progresivním snímačem CMOS umožňujícím generovat video s rozlišením 640x480 bodů při snímkovací frekvenci až 30 fps. Kamera disponuje kabelovým (10/100 BASE TX) i bezdrátový (IEE 802.11n) připojením. Je vybavena vysoce výkonnými infračervenými LED diodami, díky kterým lze vytvářet obrazový záznam i v naprosté tmě, a to až do vzdálenosti osmi metrů. Na vysoké kvalitě obrazu se podílí i automatický infračervený filtr. Ten zajišťuje, že při dobrých světelných podmínkách není záznam infračervenou částí spektra nijak ovlivňován.



Z pohledu trvalého provozu typického pro dohledové systémy je tato kamera zajímavá i svojí spotřebou, která nepřesahuje 8,64 wattu. Uživatelé u kamery DCS-5020L ocení také elektronicky ovládané polohování typu PTZ (electronic pan/tilt/zoom) i čtyřnásobný optický zoom. V horizontální rovině je u této kamery možný pohyb v rozsahu 340 stupňů a ve vertikální rovině v rozsahu 120 stupňů. V obou případech s přesností až jednoho stupně a rychlostí 16 stupňů za sekundu.

 

Pro přenos obrazu kamera DCS-5020L podporuje formáty H.264 a Motion JPEG (video ve formě sekvence JPEG obrázků), oba tyto formáty mohou být navíc použity současně. V případě požadavku na vytvoření jednotlivého snímku uloží kamera obraz ve formátu JPEG, pro přenos zvuku je podporována komprese PCM. Všechny parametry určující kvalitu obrazu i zvuku jsou nastavitelné pomocí webového prohlížeče nebo pomocí dodávané aplikace D-ViewCam určené pro operační systémy Windows, která je schopná ovládat současně až 32 kamer. Mezi další vlastnosti této aplikace patří například podpora vyvolání alarmu v případě detekce zvukové události či pohybu v definované oblasti.

 

Díky podpoře cloudového prostředí mydlink a specializovaným mobilním mydlink aplikacím lze k této kameře snadno přistupovat i z mobilních zařízení s operačními systémy iOS a Andorid. Uživatelé tak mohou kameru ovládat prakticky z libovolného koncového zařízení kdekoli na celém světě, podmínkou je pouze funkční internetové připojení. Kamera DCS-5020L podporuje také technologii Zero Configuration, která umožňuje velmi snadnou a rychlou konfiguraci.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.