facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 9. 10. 2009

23palcová novinka Nec na pracovní stůl

MultiSync EA231WMi je první monitor Nec, který kombinuje 23" širokoúhlý displej o rozlišení 1920×1080 pixelů (16:9) s technologií IPS (In-Plane Switching). Tato technologie nabízí nejširší pozorovací úhly a stabilitu obrazu, stejně jako věrné zobrazení barev, což ocení nejen uživatelé v kancelářích. Ambient Light Sensor upravuje jas displeje podle okolního světla, mimo to, je možné monitor přepínat do úsporného režimu Eco, a to pomocí tlačítka One-Touch-Eco-Button. MultiSync EA231WMi získal certifikaci TCO 5.0. Lze jej výškově nastavit až o 110 mm a volit orientaci portrét / landscape. Při využití dalších bodů uchycení stojanu k LCD panelu je možné displej použít také jako druhou obrazovku, ve stejné výšce jako je obrazovka notebooku.


Jednou z dalších inovací je nový digitální vstup tzv. Display Port s větší šířkou pásma, umožňující přenést vícebitovou obrazovou informaci ve vyšším rozlišení a to i pomoci delších kabelů. Díky úzkému rámečku je panel vhodný jak pro více monitorová řešení, tak pro designově citlivé doplnění interiéru.
Uváděný jas displeje je 300 cd/m2, kontrast 1000:1, doba odezvy 14 ms, pozorovací úhly jsou 178°/178° (H/V). Doporučená koncová cena je 9900 Kč (bez DPH). Balení zahrnuje přívodní kabel, VGA a DVI-D kabely, USB kabel, příručku a také instalační a ovládací CD. Výrobce na monitor poskytuje kompletní tříletou záruku systémem Door to door.


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).