facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 21. 11. 2012

16portový přepínač TP-LINK TL-SG5412F

se širokou paletou bezpečnostních funkcí

Společnost TP-LINK uvádí na tuzemský trh nový firemní přepínač s označením TL-SG5412F. Přepínač je vybaven 12 gigabitovými SFP porty a 4 klasickými RJ45 porty. Přístupové listy na druhé až čtvrté síťové vrstvě se postarají o maximální bezpečnost síťových zdrojů, navíc si zařízení poradí také s ochranou před DoS a ARP útoky. Aby síť podávala vždy co možná nejlepší výkony, umožňuje TP-LINK TL-SG5412F nastavit rovněž pokročilé politiky QoS pro řízení a prioritizaci provozu.



Díky 16 gigabitovým portům nabízí novinka výbornou propustnost - agregovaná kapacita přepínače dosahuje 24 Gbit/s, což jej předurčuje pro použití i v těch nejnáročnějších podmínkách.

 

Přepínač TP-LINK TL-SG5412F nabízí širokou paletu funkcí pro zabezpečení sítě. Přístupové listy (ACL), které může administrátor nastavit na druhé až čtvrté síťové vrstvě, zabrání nezvaným hostům v přístupu ke chráněným síťovým zdrojům. Zabránit průchodu paketů mohou na základě zdrojové a cílové MAC adresy, IP adresy, TCP/UDP portu a případně i VLAN ID. Díky hardwarové implementaci přitom neovlivňuje ACL celkovou přepínací kapacitu přepínače.

 

Zásluhou autentizace na bázi standardu 802.1X může přepínač spolu s Radius serverem ověřit každého uživatele před přístupem k síti a vyřadit tak potenciální útočníky ze hry. Přepínač dále disponuje funkcemi DHCP Snooping pro ochranu DHCP serveru, technologií port security pro zabezpečení portů a dokáže rovněž zabránit broadcastovým bouřím a DoS útokům.

 

Pro nasazení sjednocené komunikace, kdy jsou videa, telefonní hovory i data přenášena po jediné síťové infrastruktuře, nabízí přepínač TP-LINK TL-SG5412F bohaté možnosti nastavení QoS politik. Přenášená data rozpozná například dle IP a MAC adresy či čísla TCP/UDP portu, díky čemuž může administrátor zajistit bezproblémový přenos telefonních i video hovorů.

 

Přepínač se hodí zejména do firemní sítě, kde jej síťový administrátor může spravovat přes webové rozhraní či příkazovou řádku (CLI). Samozřejmostí je ochrana administrátorského provozu prostřednictvím SSL a SSH. Přistupovat k přepínači lze také pomocí protokolu SNMP (v1/v2/v3), vzdálené sledování jeho stavu pak umožňuje RMON agent.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.