facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 10. 10. 2022 - Zdeněk Gric

BiQ Group posiluje vrcholový management

Technologická skupina BiQ Group získává nové posily. Role CFO se ujal Petr Vojáček z CPI Property Group. Cílem BiQ Group je nyní centralizovat a zkvalitnit management s ohledem na nadcházející akvizice a více rozvíjet růstovou strategii do dalších let. Petr Vojáček má rovněž za úkol vyladit spolupráci mezi jednotlivými pobočkami a zatraktivnit skupinu pro investory a potenciální strategické partnery.



„BiQ Group se nyní nachází ve fázi dospívání, která vyžaduje kvalitní finanční řízení celé skupiny i nastavení a optimalizaci některých procesů. Právě v oblasti financí nám pomůže Petrova dlouholetá zkušenost z CPI PG a znalost těch nejlepších praktik při nastavování budgetů, datové analytiky, reportingu nebo automatizace nákupního procesu. Těší mě, že se Petr přidal k nám a pomůže skupině posunout se o krok dál, a to jak z hlediska vnitřního fungování, tak i nadcházejících akvizic a navazování strategických partnerství,“ vysvětluje Marcel Červený, CEO BiQ Group.

„Pozice CFO v BiQ Group pro mě představuje obrovskou výzvu. Čeká nás totiž spousta práce z hlediska odbourání manuální administrativy nebo nastavování standardů pro řízení financí, které jsou základem pro jejich budoucí zefektivnění a automatizaci. To zejména s ohledem na blížící se akvizice. Chceme plně využít synergických efektů a posílit skupinu jako celek. Na vyšší úroveň se hodláme posunout i z hlediska transparentnosti a spolupráce s některou z poradenských společností z velké čtyřky,“ vysvětluje Petr Vojáček, CFO BiQ Group.

Cílem Petra Vojáčka bude rozvíjení strategií pro řízení financí a optimální růst BiQ Group s výhledem na příštích pět let. Skupina si od managementu slibuje silnější kooperaci všech pěti společností, které BiQ Group tvoří – BOOTIQ CZ a SK, Bluesoft, EEA a Novasoft. Sám Petr Vojáček má za sebou bohaté zkušenosti získané za desetiletou kariéru v CPI Property Group, kde se z role finančního manažera posunul až na pozici head of finance management and controlling.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.