facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 26. 9. 2018

Vodafone zdvojnásobí evropské pokrytí sítí internetu věcí NB-IoT

Do konce roku 2019 bude technologie 5G úzkopásmového internetu věcí NB-IoT (z anglického Narrow Band Internet of Things) dostupná na dvojnásobném množství evropských základových stanic Vodafonu. Největší mezinárodní NB-IoT síť tak bude k dispozici v deseti evropských zemích, nově včetně Spojeného království, Rumunska a Maďarska. Za hranicemi Evropy bude Vodafone svou síť úzkopásmového internetu věcí rozšiřovat v Jihoafrické republice a v Turecku. Vysoké investice společnosti Vodafone do technologie NB-IoT reagují na rostoucí zájem firem.



V České republice Vodafone dokončil celonárodní pokrytí sítí NB-IoT už na konci roku 2017. Venkovním signálem NB-IoT pokrývá téměř 100 % plochy státu a signálem uvnitř budov téměř 100 % populace ČR. „Do komerčního provozu byla síť uvedena v prosinci 2017 a přenáší již data spojená například s dodávkami energií, obsazeností parkovišť a budov nebo dodává konektivitu chytrým zařízením, která pomáhají v boji proti kůrovci nebo v monitoringu znečištění ovzduší,“ řekl Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu.

K výhodám technologie NB-IoT patří kromě energetické nenáročnosti a nízkých cen koncových zařízení také vysoká dostupnost služby uvnitř objektů a možnost zapojit do technologie velké množství zařízení (v řádu desítek tisíc). Z pohledu bezpečnosti patří NB-IoT mezi ty nejlépe zabezpečené LPWA technologie a garantuje tak zákazníkům Vodafonu vysokou kvalitu služeb.

Vodafone již NB-IoT sítě spustil v České republice, Německu, Španělsku, Řecku, Irsku, Itálii, Nizozemí, Austrálii, Jihoafrické republice a Turecku.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.