facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 13. 1. 2021 - Zdeněk Gric

Značka TCL uvedla na veletrhu CES 2021 smartphony řady TCL 20

Společnost TCL Communication představila v rámci virtuálního veletrhu CES 2021 v Las Vegas dva modely smartphonů z letošní nové řady TCL 20. Telefony TCL 20 5G a TCL 20 SE jsou vybaveny displeji TCL vlastní výroby s patentovanou technologií NXTVISION nové generace, která optimalizuje barvy, jas a kontrast displeje a vylepšuje videa a fotografie.



Model TCL 20 5G

Smartphone TCL 20 5G je vybaven 6,67palcovým displejem s rozlišením Full HD+ a poměrem stran 20:9. Novinka využívá novou generaci obrazové technologie NXTVISION, která podporuje přehrávání videí ve standardu HDR10. Ten se využívá pro streamování televizních seriálů, dokumentů a filmů na platformě Netflix v té nejlepší kvalitě. Nechybí ani nástroj pro převod videí z formátu SDR na formát HDR v reálném čase či režim kalibrace, který zvyšuje přesnost barev displeje.

Srdcem modelu TCL 20 5G je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 690 5G vyráběný 8nm technologií. Použitý procesor podporuje 6 GB operační paměti a interní úložiště o kapacitě až 256 GB. Telefon poběží zpočátku na Androidu 10, později dostane aktualizaci na Android 11.

Smartphone obsahuje trojitý fotoaparát s umělou inteligencí. Jeho hlavní snímač má rozlišení 48 Mpx, který doplňuje 8MPx širokoúhlý objektiv a 2Mpx makro kamera. Sestava těchto fotoaparátů nabídne technologie vylepšující automatické ostření a stabilizaci videa. K dispozici je také přední 8Mpx fotoaparát s mnoha funkcemi včetně HDR selfie.

Řízení spotřeby zajišťuje technologie Smart 5G, která dokáže automaticky přepínat mezi mobilními pásmy 4G a 5G a tím prodloužit výdrž baterie o kapacitě 4500 mAh.

Model TCL 20 5G bude k dispozici v barevných variantách Mist Grey a Placid Blue. Během února 2021 se dostane na evropský trh s cenou 299 eur.

Model TCL 20 SE

Model TCL 20 SE sází na atraktivní cenu a velký 6,82palcový HD+, který zabírá 90 % čelní strany telefonu a má poměr stran 20,5:9. Díky funkci „plovoucího“ okna mohou uživatelé i během sledování oblíbeného filmu procházet web anebo odpovídat na messengeru; samotná funkce se spouští přejetím prstu do pravého či levého rohu a velikost okna lze upravit nebo přesunout kamkoli na displeji.

Podobně jako u modelu TCL 20 5G nabízí TCL 20 SE konverzi SDR na HDR videa v reálném čase.

Zobrazovací technologie NXTVISION vylepšuje barvy, kontrast a jas. Telefon disponuje také duálními reproduktory kompatibilní s Hi-Res Audio certifikací, které díky jejich umístění při úchopu nezakrývají dlaně. O dostatek výkonu se stará procesor Qualcomm Snapdragon 460 v kombinaci se 4GB operační paměti a 64GB úložištěm, které lze díky microSD kartě rozšířit až o dalších 256 GB. Novinka poběží na operačním systému Android 11.

Smartphone TCL 20 SE nabízí zadní fotoaparát hned se čtyřmi objektivy. Hlavní 16MPx kameru doplňuje trio snímačů (5+2+2 Mpx) či technologie vylepšování fotek pomocí umělé inteligence. Nechybí ani funkce pro mazání nežádoucích objektů na pozadí snímku.

Telefon podporuje všechna evropská LTE pásma a disponuje funkcemi VoLTE či NFC. O energii pro celodenní provoz se stará 5000mAh baterie s funkcí reverzního nabíjení (OTG).

Model TCL 20 SE bude celosvětově dostupný v barvách Nuit Black a Aurora Green během ledna 2021 za cenu 149 eur.

Chystají se další tři smartphony řady TCL 20

V nadcházejících týdnech se řada TCL 20 rozšíří nejméně o tři další modely, a to včetně druhého 5G smartphonu. Ve všech případech půjde o smartphony vybavené displejem vlastní výroby a zobrazovací technologií NXTVISION vylepšující kvalitu obrazu. Společnost TCL je oficiálně představí v průběhu prvního čtvrtletí roku 2021.

Propojení smartphonů s většími obrazovkami

V rámci veletrhu CES 2021 oznámila TCL ještě další novinku – záměr propojit své mobilní telefony řady TCL 20 prostřednictvím bezdrátových technologií Wi-Fi, Bluetooth a NFC s tablety, televizory a PC. Tím se nejen usnadní rychlý přenos souborů a multimédií z jednoho zařízení do druhého, ale i zobrazování obsahu displeje telefonu na větších obrazovkách, jako jsou tablety nebo televize. Podrobnosti budou představeny ještě letos.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.