facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 13. 2. 2020

Zážitky, které nabízí audiovizuální technologie, jsou budoucností atrakcí

EpsonS tím, jak moderní audiovizuální technologie přinášejí stále poutavější výstupy dochází u spotřebitelů všech věkových kategorií k posunu směrem k vyhledávání nových zážitků. Podle aktuálního průzkumu souhlasí 70 % spotřebitelů v České republice s tím, že poutavé zážitky představují budoucnost akcí a lidé jsou ochotni si za vstup na takové akce připlatit. Vznikají tím nové příležitosti, jak mohou pořadatelé akcí či různé atrakce nalákat více návštěvníků.



Vytváření poutavých zážitků s využitím velkoplošných projekcí, interaktivních displejů, hologramů, virtuální a rozšířené reality je budoucností společenských akcí a atrakcí. Nový evropský průzkum s názvem The Experiential Future, který zadala společnost Epson, ukazuje, že právě takové zážitky představují způsob, jak podpořit spotřebitelské výdaje. 70 % spotřebitelů v České republice je přesvědčeno, že vytváření audiovizuálních zážitků je budoucností společenských akcí a atrakcí.

Průzkum také ukazuje, že imerzivní prvky jsou důležité pro budoucnost akcí, stejně jako zážitky, pohostinnost a volný čas – a to nejen pro 70 % českých mileniálů, ale také pro starší respondenty – s tvrzením souhlasilo 64 % příslušníků generace X (narozených od 60. do 80. let), ale také 57 % tzv. generace Z (generace dětí nového milénia).

Výsledky průzkumu ukazují, že existuje jasná motivace pro to, aby se firmy tato očekávání snažily naplnit – 52 % mileniálů totiž uvádí, že si jsou ochotni připlatit za akci, která nabízí zážitkové prvky, za nimi následuje 58 % respondentů z generace X, 44 % respondentů generace X a 67 % příslušníků poválečné generace, kteří také tento názor sdílejí.

Nabízení zážitků bude zásadní pro areály, kde se akce konají, i pro poskytovatele ubytování a pohostinství, nejen proto, aby přilákaly zákazníky, ale také proto, aby se k nim zákazníci vraceli. 62 % českých mileniálů by opakovaně navštívilo akci spojenou se zážitky, stejně jako 63 % příslušníků generace X, 69 % respondentů z generace Z a 66 % příslušníků poválečné generace.

Turšův dům

Foto: Jan Hromádko a Tomáš Slavík (poskytl Epson)

Průzkum The Experiential Future prováděla agentura Arlington Research v 26 evropských zemích, účastnilo se jej celkem 9750 dospělých respondentů ve věku 16 – 65 let, kteří během posledních 12 měsíců navštívili akci nebo nějakou atrakci z předloženého seznamu.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.