facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 10. 4. 2014

Výdaje na IT v roce 2014 mírně porostou

krivka.jpgPodle společnosti Gartner dosáhnou v letošním roce výdaje na IT celosvětově hodnoty 3,8 bilionu USD, což představuje meziroční nárůst 3,2%. Ekonomická situace se postupně zlepšuje a firmy opět investují do IT jako nástroje pro podporu byznysu. I spotřebitelé budou v letošní roce nakupovat nová zařízení, ovšem více než kdy jindy budou volit levnější zařízení střední a nižší kategorie.

Analytici očekávají, že podnikový software v roce 2014 poroste nejrychleji ze sledovaných segmentů. Podle Richarda Gordona z Gartneru bude poptávka po nových podnikových řešeních hnána konvergencí čtyř sil – sociálních médií, mobility, cloudu a informací (Gartner tento jev označuje jako Nexus of Forces), což se projeví především na trzích CRM, databázových systémů, datové integrace a nástrojů pro řízení kvality dat.


(red)

 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.