facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 27. 1. 2017

TP-Link představuje venkovní odolný a nenápadný interiérový Wi-Fi přístupový bod

Společnost TP-Link představuje na českém trhu nové přístupové body s napájením přes datovou síť Ethernet. TP-Link EAP110-Outdoor je odolný venkovní Wi-Fi přístupový bod (access point) s podporou technologie 2x2 MIMO, která umožňuje připojení více uživatelů současně plnou rychlostí až 300 Mbit/s. Díky napájení technologií PoE prostřednictvím ethernetového portu odpadá nutnost vedení dvojí kabeláže, což spolu s variabilními možnostmi montáže na zeď či stožár poskytuje flexibilitu při umísťování, a to až do vzdálenosti 60 m od bodu připojení.



Access point TP-Link EAP110-Outdoor je určený pro celoroční umístění venku. Jeho ochranu před nepříznivými povětrnostními vlivy zajišťuje vodotěsné a prachotěsné pouzdro z odolného materiálu ASA s certifikací IP65. Zařízení je chráněno proti blesku do 6 KV a má antistatickou ochranu do 15 KV. Speciální externí antény s vysokým ziskem spolu  výkonným vysílačem zajišťují stabilní pokrytí až do vzdálenosti 200 metrů na volném prostranství.

TP-Link EAP115-Wall je vnitřní přístupový bod s maximální rychlostí 300 Mbit/s určený k montáži na stěnu do standardních instalačních krabic. Podpora napájení přes Ethernet (PoE 802.3af) umožňuje pohodlnou instalaci s nízkými náklady v nově budovaných rozvodech i při zapojení vedle stávající metalické sítě. Přístupové body TP-Link EAP115-Wall jsou vhodné řešení pro bezdrátové sítě v hotelích, kancelářích, nemocnicích, školách či úřadech a obecně v budovách, kde stavební konstrukce brání šíření signálu do jednotlivých prostor.

Pro správu přístupových bodů TP-Link slouží volně dostupný centrální řídící software Auranet Controller, který umožňuje pohodlnou konfiguraci, ovládání a aktualizaci až stovek zařízení zároveň, a to z jakéhokoli počítače připojeného v síti.

Přístupové body EAP110-Outdoor and EAP115-Wall jsou vybavené robustním zabezpečením na podnikové úrovni včetně šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X pomocí serveru RADIUS. Riziku narušení integrity sítě pomáhají předcházet i funkce Multi-SSID pro vytvoření oddělených sítí pro různé uživatele, filtrování podle MAC adres a detekce cizích přístupových bodů.

Pro ověřování uživatelů slouží tzv. kaptivní portál, který vyžaduje, aby uživatel provedl určité úkony (například zadal uživatelské jméno a heslo nebo odsouhlasil podmínky užití služeb), než je mu povolen přístup do sítě.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.