facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový Acer Chromebook Plus 514

Acer Chromebook Plus 514Společnost Acer oznámila rozšíření své řady notebooků Chromebook Plus o nový model Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T). Jde o výkonný, kompaktní a odolný 14“ laptop, který ve srovnání s běžnými chromebooky nabízí lepší konstrukční vlastnosti, displej i kameru.



Nový Acer Chromebook Plus 514 (model CB514-4H/T) je vybaven procesorem Intel Core i3-N305 a pamětí LPDDR5 RAM o kapacitě 8 GB. Díky této konfiguraci a vlastnostem operačního systému ChromeOS poskytuje chromebook velmi svižnou odezvu a efektivní multitasking, ať už jde o běh integrovaných aplikací využívajících umělou inteligenci, jako jsou Dokumenty Google a Fotky Google, nebo například editaci videí pomocí aplikace LumaFusion. Notebooky Acer Chromebook Plus 514 se budou prodávat v konfiguracích s úlo­ži­š­těm až 512 GB aby si uživatelé mohli důležité soubory ukládat na lokální disk. Úsporný procesor navíc umožňuje výdrž až 11 hodin.

Acer Chromebook Plus 514 je vybaven 14palcovým IPS displejem s rozlišením Full HD (1920x1080) s jasem 300 nitů a širokými pozo­ro­va­cí­mi úhly. Displej notebooku Chromebook Plus 514 bude v nabídce v dotykovém i nedotykovém provedení s antireflexní vrstvou. Acer Chromebook Plus 514 je vybaven pokročilou videokonferenční tech­no­lo­gií včetně webové kamery s rozlišením Full HD, která je vy­ba­ve­na funkcí Temporal Noise Reduction (TNR) pro potlačení šumu a také nástroji umělé inteligence, které zlepšují ostrost, světlost a rozmazávají pozadí. Funkce automatické úpravy obličejové expozice webové kamery upravuje expozici na základě světelných podmínek v okolí obličeje zabírané osoby pro získání lichotivějších snímků; je také vybavena čočkou Blue Glass, která poskytuje vysoce kvalitní snímky i za zhoršených světelných podmínek. V případě potřeby soukromí lze webkameru zakrýt fyzickou krytkou, uživatelé také mohou ztlumit duální mikrofony a vypnout kameru jediným kliknutím. Výjimečný obraz navíc doplňují dva reproduktory DTS Audio.

Acer Chromebook Plus 514

Kompaktní chromebook (tloušťka 20,5 mm a hmotnost 1,43 kg) má odolnou konstrukcí šasi splňující požadavky normy MIL-STD 810H a je dobře připraven odolávat každodennímu namáhání. Konektivitu s nejrůznějšími druhy zařízení zajistí Bluetooth 5.2 nebo široká nabídka portů, která zahrnuje i dva porty USB 3.2 Gen 1 Type-C (jeden na každé straně) podporující nabíjení přes USB. Pro spolehlivé připojení k internetu je k dispozici Wi-Fi 6E.

Nová řada notebooků Chromebook Plus je k dispozici s aktualizací Chrome Enterprise Upgrade, která zpřístupňuje podnikové funkce systému ChromeOS. Acer Chromebook Plus Enterprise 514 umožňuje IT oddělením a pracovníkům, které obsluhují, rychlé nasazení do provozu díky zero-touch enrollment.

K dispozici bude také verze s aktualizací Chrome Education Upgrade pro bezproblémovou správu zařízení ve školách. Chrome Education Upgrade poskytuje správcům nástroje a postupy ke správě zařízení ve velkém počtu za využití všech funkcí Chromebook Plus. Acer Chromebook Plus 514 je tak ideálním zařízením pro učitele i další zaměstnance školy, stejně jako pro studenty středních a vyšších škol kterým pomůže ve využití funkcí a nástrojů jako jsou Screencast, Adobe Express a File Sync, který umožňuje produktivitu i bez připojení k internetu.

Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) bude v region EMEA dostupný až ve třetím čtvrtletí 2024 za cenu od EUR 479. Přesné specifikace, ceny a dostupnost se mohou lišit podle regionu.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.