facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 23. 2. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze operačního systému QTS pro zařízení QNAP

QNAPSpolečnost QNAP oficiálně představila nejnovější verzi svého operačního systému QTS 4.5.2 pro NAS zařízení. Mezi hlavní inovace, které QTS 4.5.2 přináší, patří lepší podpora virtualizace a vylepšení systému správy SNMP pro monitorování síťových zařízení. Virtualizace je výrazně vylepšena podporou SR-IOV, propusti Intel QAT do virtuálních počítačů (VM) a živé migrace VM. Vylepšena je i podpora sítí, včetně podpory Wi-Fi 6. Správa systému je také posílena podporou Azure AD Domain Service.



Správci ocení také nové centrum QuLog Center, které poskytuje grafické statistické třídění chybových/varovných událostí a přístupu, a pomáhá rychle sledovat a reagovat na potenciální systémová rizika. QuLog Center podporuje štítky, pokročilé vyhledávání a odesílatele/příjemce protokolu. Protokoly z více zařízení QNAP NAS lze pro efektivní správu centralizovat do QuLog Center na konkrétním NAS.

Klíčové nové funkce v systému QTS 4.5.2:

  • Síťová virtualizace SR-IOV. Instalací PCIe SmartNIC kompatibilního s SR-IOV do zařízení NAS lze prostředky šířky pásma z fyzické síťové karty alokovat přímo do VM. Díky přímému provozu mimo Hypervisor vSwitch, je vylepšení I/O v celém rozsahu a účinnosti sítě o 20 %, což zajišťuje spolehlivé aplikace VM a sníženou režii CPU.
  • Hardwarový akcelerátor Intel QAT, který poskytuje hardwarovou akceleraci pro uvolnění výpočetně náročné komprese, zlepšení výkonu kryptografie IPSec/SSL a podporu SR-IOV pro lepší propustnost I/O. Technologie Intel QAT je pochopitelně podporována pouze modely QNAP NAS s procesory Intel Xeon nebo Atom.

  • Virtualization Station 3.5, která je součástí QTS 4.5.2, podporuje živou migraci VM. Když je potřeba provést aktualizaci či údržbu software/hardware zařízení NAS, lze přesouvat spuštěné virtuální počítače mezi různými NAS bez dopadu na dostupnost virtuálních počítačů. Živou migraci virtuálních počítačů lze použít pouze u NAS se stejnými procesory (tj. Intel a Intel, AMD a AMD).


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.