facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nová verze aplikace Mobilní rozhlas umožňuje obousměrnou komunikaci s občany

Mobilní rozhlasNová verze aplikace Mobilní rozhlas, kterou využívá mnoho měst a obcí v ČR, integruje nástroj ZmapujTo.cz pro rychlé zasílání občanských podnětů. Samostatná aplikace ZmapujTo.cz již nebude podporována a bude dostupná jen jako součást aplikace Mobilní rozhlas pro mobilní platformy iOS a Android. Aplikaci Mobilní rozhlas tak budou moci využít všichni, kteří si všímají prostoru kolem sebe a dosud jim chyběl jednoduchý nástroj umožňující nahlašovat samosprávě podněty k řešení. Nová funkce „fotohlášky“ ZmapujTo.cz je k dispozici i občanům z měst a obcí, kde Mobilní rozhlas ještě není zavedený.



Tam, kde Mobilní rozhlas už funguje, budou samozřejmě podporovány i původní funkce aplikace, pomocí níž mohou uživatelé přijímat veškerá hlášení obce v přehledném „streamu“ aktualit, přičemž ty nejdůležitější zprávy se zobrazí formou push notifikace. Stažením a registrací svého čísla do aplikace uživatelé získají také možnost přijímat SMS, e-mailové zprávy nebo hlasová minireferenda rozesílaná vedením obce. Zvláštní informace jsou pak k dispozici turistům, kteří do města zavítají.

Projekt ZmapujTo.cz vznikl v roce 2012 pro hlášení černých skládek, ale dnes je využíván při nahlašování řady dalších problémů ve veřejném prostoru. Nahlásit černou skládku, nebezpečný přechod, ale také poslat podnět na zlepšení může s pomocí svého smartphonu úplně kdokoli. I díky tomu je ZmapujTo.cz historicky nejrozšířenější nástroj – občanské podněty si přes něj nechává zasílat skoro třetina obcí v republice.

Tvorba i odeslání takzvané fotohlášky ZmapujTo.cz je velice jednoduchá. Po vyfocení problému uživatel vyplní adresu, v případě aktivní GPS si aplikace sama přiřadí občanský podnět ke konkrétnímu katastru a podle toho hlášku předá k řešení odpovídající obci nebo instituci. Uživatel pouze zvolí konkrétní kategorii, případně přidá upřesňující poznámku a pak již jen sleduje, jak je jeho podnět řešen. Celým procesem ho provede intuitivní průvodce, takže fotohlášky dokáží využívat i ti méně technicky zdatní.

Funkčnost nové verze aplikace Mobilní rozhlas prověřila nedávná akce Ukliďme Česko. Právě organizátoři jednotlivých úklidů měli možnost aplikaci využívat pro lokalizaci objeveného nepořádku.

Mobilni nastenka


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.