facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 12. 9. 2012

MOPET CZ spouští Mobito

službu pro placení mobilem

MOPET CZ společně s bankami Českou spořitelnou, GE Money Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Bank a všemi mobilními operátory O2, T-Mobilem a Vodafonem spouští novou službu pro placení mobilem Mobito. Mobito může používat každý nehledě na to, jakou používá banku a mobilního operátora. Mobito funguje v naprosté většině mobilních telefonů a klienti uvedených partnerských bank mohou využívat všech výhod Mobita. Placení Mobitem je zdarma. Uživatelé mohou s Mobitem provádět celou řadu plateb – dobít kredit telefonu, poslat peníze jeden druhému, zaplatit na webu anebo v kamenných prodejnách.



Uživatelé si Mobito pořídí třemi způsoby: stažením aplikace v Apple AppStore pro iPhone a v Google Play pro telefony s operačním systémem Android anebo registrací na www.mobitoplatito.cz v případě ostatních telefonů. Mobito pak ovládají přes aplikaci anebo zprávu na displej. Uživatel pro vstup do Mobita, stejně tak pro potvrzení všech plateb, zadává svůj osobní PIN kód.

 

Zákazníci partnerských bank (ČS, GE, RB, UCB) si Mobito připojí ke svému bankovnímu účtu přímo v jejich internetovém bankovnictví a využívají naplno všech výhod Mobita – přes Mobito mohou napřímo zaplatit ze svého bankovního účtu nebo si Mobito nejdříve nabijí a až poté s ním platití, popřípadě kombinují oba způsoby podle aktuální potřeby. Ostatní uživatelé si k Mobitu připojují platební kartu v Mobito portálu nebo Mobito nabíjejí bankovním převodem a Mobito využívají jako mobilní peněženku. Po technologické stránce je placení Mobitem přes aplikaci datový přenos, díky mobilním operátorům jsou pro uživatele tato data zdarma.


 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

Chytřejší sítě, bezpečnější firewally

Role AI ve firewallech a cloudové platformě Nebula od Zyxel Networks


V poslední době se neustále mlu­ví o umělé inteligenci a o tom, jak všechno změní. Ve spo­leč­nos­ti Zyxel Networks jsme toho názoru, že ačkoliv umělá inte­li­gen­ce bude nepochybně hrát stále větší roli, nepředstavuje vlastně úplnou novinku. Umě­lou inteligenci (AI) a strojové učení (ML) totiž naše platforma Nebula pro správu sítí v cloudu používá už nějakou dobu.