facebook LinkedIN LinkedIN - follow

iDoklad nově podporuje Android

a přináší několik nových funkcí

idoklad_telefony.pngCloudová služba společnosti Cígler Software pro vedení fakturace iDoklad se dočkala dvou novinek. Nově „běží“ i na OS Android a uživatelé si ji mohou zdarma stáhnout na stránkách Google Play. V těchto dnech také vyšla další verze iDokladu 2.0, která obsahuje několik nových funkcí, například možnost nastavení odesílání emailů aplikace z vlastního SMTP serveru. O novinkách firma informovala ve svém zpravodaji pro uživatele produktu.

Android je po Windows Phone druhým OS, pro který je iDoklad optimalizován. Uživatelé telefonů a tabletů díky němu mohou vystavovat a posílat emailem faktury v pdf odkudkoliv téměř stejně jako z klasického počítače.

Nová verze iDokladu obsahuje:
  • Vypnutí Legendy pro uživatele, kteří nepoužívají nápovědu.
  • Nastavení pro odesílání veškerých e-mailů z iDokladu skrze vlastní SMTP server.
  • Tlačítko Součet v seznamu faktur. Po jeho stisknutí se plátcům DPH zobrazí přehledná tabulka s rozpisem částek podle jednotlivých sazeb DPH, součet neuhrazených částek a také celkový počet faktur. Neplátci DPH mohou tuto funkci využít také, jen místo rozpisu podle DPH uvidí celkovou částku všech faktur. Tlačítko také respektuje aktuálně nastavené filtry – pokud si tedy předem definujete libovolný filtr, sečtete si jen zobrazené doklady.
  • Uživatelům nemajícím v nastavení iDokladu vyplněné všechny údaje se prázdná políčka nezobrazí na tisknutých a odesílaných fakturách. Faktury jsou tedy pro klienty přehlednější.
  • Uživatelé iDokladu, kteří na vystavených fakturách nechtějí uvádět konstatní symbol, si mohou nově nastavit nevyplňování tohoto pole.
Aplikace iDoklad je určena především menším firmám a živnostníkům, kterým dovoluje on-line správu fakturace odkudkoliv prostřednictvím webového prohlížeče. Uživatelé díky ní mohou rychle vystavovat faktury, měnit jejich vzhled nebo získávat přehled o vydaných nebo neuhrazených fakturách. Služba stavící na jednoduchosti nabízí například i databázi obchodních kontaktů a vyhledávání v databázi ekonomických subjektů ARES. Aplikace iDoklad získala několik prestižních ocenění, mimo jiné se stala vítězem Microsoft Awards 2011 v kategorii Nejlepší řešení na platformě Windows Azure. Službu aktuálně využívá přibližně 10 000 uživatelů.

ilustrační foto: Cígler Software

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.