facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 11. 2008

„Dotykový počítač“ Asus Eee Top ET16

Asus představuje novou řadu počítačů Eee Top ET16 Series s dotykovým displejem, které jsou plnohodnotnou alternativou klasických stolních PC, a přitom zaberou jen zlomek obvyklého prostoru. Počítače Eee Top ET1602 a 1603 jsou vybaveny 15,6" pětižilovými dotykovými displeji, které umožňují uživatelům dotykem konečky prstů ovládat prakticky cokoliv, čímž výrazně zvyšují interaktivnost a jednoduchost každodenní práce s počítačem. Každé Eee Top ET16 Series přichází s komplexním balíkem aplikací ovládaných dotykem. Počítače se vyznačují kompaktním provedením o velikosti LCD monitoru, disponují kromě jiného bezdrátovým připojením WiFi 802.11n, zabudovanými reproduktory s čistým zvukem, 1,3Mpx webovou kamerou a směrovým mikrofonem.


S ohledem na uživatele, kteří nemají zkušenosti s prací ve Windows jsou počítače vybaveny režimem Easy Mode, který pomůže uživatelům prostřednictvím přehledných a snadno přístupných nabídek najít a spustit nejčastěji používané aplikace. Další usnadnění práce s Eee Top ET16 Series představují jeho předinstalované aplikace, z nichž jsou mnohé vytvořeny na míru právě dotykovým displejům. Například Eee Memo umožňuje prsty psát vzkazy a zanechat je na „nástěnce“ pracovní plochy. SoftStylus je další z řady aplikací, která dovoluje psát bez použití klasické klávesnice, rozpoznává ručně psané písmo
a jako alternativu nabízí také virtuální klávesnici. Díky webovému prohlížeči Opera Touch, optimalizovanému pro dotykové ovládání a podporujícímu funkce drag-and-drop, widgets a „rychlé vytáčení“ je možné surfovat po internetu i bez použití myši.
Oba modely disponují procesorem Intel Atom N270, 1 GB operační paměti DDRII a 160GB oevným diskem SATAII. Eee Top ET1602 používá vestavěnou grafiku a není vybaven baterií, model ET1603 pracuje se samostatnou grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD3450, od nižšího modelu se dále liší zabudovanou baterii.
Díky svému kompaktnímu provedení a téměř bezhlučnému provozu mohou být počítače Eee Top ET16 Series umístěny prakticky kdekoliv v domácnosti, kanceláři či veřejných prostorách.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.