facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 24. 9. 2018

Z digitální éry k inteligentnímu podnikání

Ohlédnutí za konferencí SAP NOW Week 2018

SAP NOW Wekk 2018Společnost SAP uspořádala v polovině září konferenci pro zákazníky a partnery s názvem SAP NOW Week 2018, jejímž hlavním tématem bylo inteligentní podnikání s využitím chytrých technologií. Nový koncept konference nahradil dosavadní SAP Forum. V průběhu čtyřdenní akce SAP NOW Week 2018 se přes osm stovek hostů zúčastnilo více než sedmdesáti přednášek českých i zahraničních prezentujících a seznámili se s třemi desítkami ukázek a simulací obchodních scénářů.



Hana Součková

„Cílem konference SAP NOW Week 2018 bylo ukázat našim zákazníkům na českém trhu možnosti inteligentního podnikání a inspirovat je ke konkrétnímu využití chytrých technologií a našich ucelených řešení.“ Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.

„Posledních dvacet let dochází k masové adopci cloudu a mobilních technologií a firmy tak generují obrovské množství velkých dat, které ale ve většině případů nedokážou efektivně využít. Inteligentní podnikání našim zákazníkům umožní přesměrovat pracovní síly, které se budou moci soustředit na zákaznickou zkušenost, nové obchodní modely a navyšování příjmů a hodnoty firmy. Tím zároveň uspokojí potřebu zaměstnanců po smysluplné náplni práce a umožní jim učit se novým schopnostem a zároveň se přímo podílet na výsledcích firmy, čímž posílí jejich celkové zapojení a angažovanost,“ uvedla Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.

Panelová diskuse se zákazníky na SAP NOW WEEK 2018
Panelová diskuse se zákazníky na SAP NOW WEEK 2018

Na konferenci nechyběly ani praktické workshopy věnované uživatelskému rozhraní SAP Fiori vedené týmem vývojové laboratoře SAP Labs Česká republika, stejně jako demo verze nejrůznějších řešení SAP. Kromě českých expertů na IT, finance, lidské zdroje, marketing, průmysl a další odvětví vystoupili také zahraniční hosté včetně Dagmar Zoder, regionální ředitelky pro SAP Cloud Platform, Philippa Zielke, finančního ředitele SAP pro region CEE, nebo Marka de Bruijna, marketingového ředitele SAP pro region EMEA.

V rámci SAP NOW Week 2018 si mohli zákazníci možnosti a dopady inteligentního podnikání prohlédnout také v interaktivním kamionu, který společnost SAP přivezla do Prahy v rámci evropské tour. Pojízdná laboratoř nabídla 360stupňový zážitek s dotykovou stěnou, hlasovým ovládáním a živými demo ukázkami.
V rámci SAP NOW Week 2018 si mohli zákazníci možnosti a dopady inteligentního podnikání prohlédnout také v interaktivním kamionu, který společnost SAP přivezla do Prahy v rámci evropské tour. Pojízdná laboratoř nabídla 360stupňový zážitek s dotykovou stěnou, hlasovým ovládáním a živými demo ukázkami.

Od plánování podnikových zdrojů k inteligentnímu podnikání

Společnost SAP podporuje podnikání svých zákazníků již od 70. let, kdy uvedla svůj plánovací software a zjednodušila tak průmyslovou automatizaci, v 90. letech v době automatizace obchodních procesů a komerčního rozšíření internetu vyvinula řešení SAP R/3 pro plánování podnikových zdrojů a umožnila tak zákazníkům propojení mezi ústředím a jednotlivými pobočkami. V posledních 10 letech staví SAP svá řešení především na technologii SAP HANA a širokém portfoliu cloudových podnikových aplikací. Aktuálním cílem SAPu je pomoci zákazníkům stát se inteligentním podnikem s využitím technologií jako je umělá inteligence, strojové učení, internet věcí a pokročilá analytika. Výsledkem inteligentního podnikání je především zajištění prvotřídní zákaznické zkušenosti, nové obchodní modely a vyšší ziskovost díky vhodnému využití dat.

Inteligentní podnikání je podle SAPu založeno na schopnosti:

  1. shromažďování a propojování dat a rozpoznávání dosud nepovšimnutých vzorců,
  2. simulování dopadů potenciálních možností a efektivní směřování zdrojů,
  3. extrémně rychlá reakce na změny trhu i interního firemního ekosystému a přeorientování obchodních procesů tak, aby směřovaly k co nejlepším výsledkům pro koncové zákazníky.

Partneři SAP NOW Week 2018

Generálním partnerem konference SAP NOW Week 2018 byl Intel. Hlavními partnery byly společnosti Accenture, AKT, Atos, CGI, con4PAS, Consulting 4U, Deloitte, e-point, Foxconn 4Tech, itelligence, IXTENT, Mibcon, miraclIS, Ness, Plaut Consulting CZ, S&T CZ, Sabris, Success Solutions a SUSE. Partnery konference byly společnosti AIMTEC, Cloud4com, EFFIIS Consulting and programming, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi Data Systems, Invelt, ORIWIN, Thales eSecurity a Zebra. Mediálními partnery byly ICT Revue, Reseller Magazine a IT Systems.

Partneři SAP NOW WEEK 2018


 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.