facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 8. 2015

WD rozšiřuje kapacitu pevných disků WD Black a WD Red Pro až na 6 TB

Společnost WD oznámila zvýšení kapacity produktových řad pevných disků WD Black a WD Red až na 6 TB. Disky WD Black o velikosti 3,5 palce s rychlostí otáčení 7200 ot./min jsou vhodným řešením pro hráče počítačových her a profesionální uživatele, kteří vyžadují u svých počítačů a pracovních stanic vysoký výkon. Nové disky WD Red Pro s kapacitou 5 TB a 6 TB jsou vhodné zejména pro úložiště NAS, která mají až 16 pozic pro pevné disky a jsou využívánay firmami s rostoucími požadavky na ukládací prostor.



Pevné disky WD Black kombinují rychlost otáčení 7 200 ot./min, 128MB vyrovnávací paměť, technologii duální vystavovací mechaniky, rozhraní SATA 6 Gb/s a vestavěný dvoujádrový procesor. Poskytují tak vrcholný výkon při maximální kapacitě. Disky WD Black 6 TB vykazují až o 29 % vyšší maximální rychlost přenosu dat než předchozí WD Black 4 TB a v testech PCMark Vantage dosahují o 10 % lepší výsledky.

K technickým specifikacím disků WD Black 6 TB patří: zvýšená spolehlivost – technologie StableTrac (u modelů s kapacitou 2 TB a vyšší), vylepšená vyrovnávací paměť DRAM, výkonný dvoujádrový procesor a 5letá omezená záruka.

Pevné disky WD Red Pro 5 a 6 TB využívají vylepšenou konstrukci a 128MB vyrovnávací paměť. Přenosová rychlost dosahuje 214 MB/s. Firmware NASware 3.0 zajišťuje ochranu dat, vysoký výkon pro úložiště NAS a spolehlivou integraci disků v systémech.

K technickým specifikacím disků WD Red Pro 6 TB patří: ochrana před otřesy, technologie NASware 3.0, ochrana před vibracemi a prodloužená záruka.

Disky WD Black a WD Red Pro jsou k dostání prostřednictvím vybraných distributor a resellerů. Na disky je poskytována 5letá omezená záruka. Doporučená koncová cena je u modelu WD Black 5 TB (WD5001FZWX) 289.00 EUR a v případě WD Black 6 TB (WD6001FZWX) 329.00 EUR. Doporučená koncová cena je pro disk WD Red Pro 5 TB (WD5001FFWX) 290.00 EUR a pro disk WD Red Pro 6 TB (WD6001FFWX) 319.00 EUR.


 
  

- PR -

Digitalizace dílenského řízení je klíčovým faktorem pro moderní výrobní firmy

Dnešní výrobní firmy již nestojí před otázkou, zda je digitalizace ve výrobě nutná, ale kladou si pouze otázku: JAK a ve kterých oblastech jejich výroby bude digitalizace přinášet největší efekt? Všichni jsou si vědomi toho, že kvalitní data jsou základem jakéhokoliv procesu ve výrobě a v plánování výroby především.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.