facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 29. 4. 2013

Vydavatelství CCB rozšiřuje portfolio svých internetových titulů o LinuxEXPRES a OpenOffice.cz

Vydavatelství CCB rozšiřuje portfolio svých internetových aktivit o webové magazíny LinuxEXPRES a OpenOffice.cz. Společnost se na koupi dohodla s dosavadním provozovatelem portálů, firmou QCM. Pro CCB, které vydává odborné časopisy o informačních technologiích a provozuje tematicky zaměřené zpravodajské weby, je to další krok k upevnění pozice na trhu odborných internetových titulů.

„Naše společnost má mnohaleté zkušenosti s vydáváním tematických magazínů. Webové portály chceme dále rozvíjet, obsahově se zaměříme na oblast podnikové informatiky, v níž má open source velký potenciál,“ uvedl Lukáš Grásgruber ze společnosti CCB. Partnerské vztahy budou podle jeho slov po změně majitele zachovány. Záměrem společnosti je oba portály dál rozvíjet, a to především s důrazem na oblast podnikové informatiky. Vítány jsou proto i nové nabídky spolupráce, zejména příklady nasazení open source v praxi. Oba internetové tituly přešly pod nového majitele 1. dubna společně s portálem MandrivaLinux.cz.



LinuxEXPRES poskytuje praktické a srozumitelné rady uživatelům operačního systému Linux. Portál byl založen v roce 2004 jako tištěný magazín, v roce 2007 se jeho aktivity přesunuly výhradně na internet. Čtenáři zde najdou tematické vizuální návody, recenze a články. Web OpenOffice.cz se od roku 2003 zaměřuje na podporu uživatelů volně dostupných kancelářských balíků založených na OpenOffice.org. Obsah obou webů zajišťuje nezisková organizace Liberix.

CCB, spol. s r. o. je nejstarší soukromé vydavatelství v České republice. Do jeho portfolia patří odborné časopisy IT Systems, T+T Technika a trh, CAD, lifestylové magazíny Brno Business & Style a Golf a on-line portály SystemOnLine.cz, CAD.cz, technikaatrh.cz, ERPForum.cz, HWForum.cz, CRMForum.cz a další. Většina publikací a časopisů vydavatelství CCB je určena pro Českou a Slovenskou republiku.

Obecně prospěšná společnost Liberix se zabývá propagací a podporou svobodných informačních technologií. Jde o softwarové vybavení, které je bezplatně a bez licenčního omezení volně a veřejně k dispozici. Propagace probíhá formou vzdělávacích kurzů, konferencí, publikováním odborných článků a dalšími aktivitami.

(red)

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.