facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 4. 2010

USB flash disk s nejvyšším zabezpečením

IronKey S200 je dle tvrzení výrobce nejlépe softwarově i fyzicky zabezpečený USB flash disk současnosti, který lze nyní zakoupit i v České republice. Používá 256bitové AES šifrování a je vybaven autodestrukčními obvody. Speciálně vyvinutý USB flash disk slouží k ukládání a práci s citlivými nebo utajovanými informacemi a má bezpečnostní certifikaci FIPS 140-2 třetí úrovně (Federal Information Processing Standard U.S.A. - Security Level 3). I proto je využíván například pro armádní účely. Pevný voděodolný kryt produktu vydrží i extrémní tlak a obranné funkce jsou schopné detekovat i pokusy o neoprávněnou manipulaci.


Cryptochip brání hackerským útokům a pokud zaznamená pokus o nepovolenou manipulaci, data smaže. Ochranu zvyšuje i tenký kovový obal kolem paměťového jádra. Ten slouží jako elektromagnetická ochrana v případě elektronického skenování obsahu. Na rozdíl od softwarového kódování nemůže být hardwarové zabezpečení u IronKey nijak náhodně ani úmyslně vypnuto.
Navíc IronKey S200 hlídá počet chybně zadaných hesel a po překročení určitého limitu bezpečně data odstraní. Pokud potřebuje uživatel použít IronKey na neověřeném počítači, například v internetové kavárně, je po zapojení připravena interní virtuální klávesnice, která brání různým malwarům nebo keyloggerům ve zcizení hesla.
IronKey také disponuje funkcemi pro update, takže není nutné kvůli aktualizaci vracet disk administrátorovi a přitom je stále k dispozici nejaktuálnější stupeň ochrany. Je možné zvolit i připojení pouze v režimu čtení, což zabrání jakémukoli zapisování na disk a tedy i infikování viry nebo malwarem. V případě ztráty nebo ukradení lze využít funkce vzdáleného zamykání nebo zničení.
Disk obsahuje i užitečné programy včetně zabezpečené verze prohlížeče FireFox 3, který umožňuje bezpečně prohlížet webové stránky i z neověřeného počítače, nebo Identity Manager pro správu hesel.
IronKey s kapacitou až 16 GB lze zakoupit ve třech variantách: Basic, Personal a Enterprise.
Cena disku začíná na částce 1890 Kč (kapacita 1 GB). IronKey S200 je možné používat na počítačích se všemi běžnými operačními systémy.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.