facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 6. 2018

Universal Robots uvádí nejnovější generaci technologie kolaborativních robotů

Společnost Universal Robots uvedla na veletrhu Automatica 2018 svou novou vlajkovou loď, inovovanou řadu kolaborativních robotů e-Series, která posouvá oblast kolaborativní automatizace o další kus vpřed. Nová platforma kolaborativní robotiky obsahuje pokročilé technologie, jež umožňují rychlejší vývoj širokého spektra aplikací, nabízejí snadnější programování a splňují nejnovější bezpečnostní standardy ISO.



„Platforma e-Series těží z našich dlouholetých zkušeností na trhu kolaborativních robotů a z produktové filozofie specificky zaměřené na posílení produktivity lidí, snadno proveditelným způsobem a s pomocí nástrojů dostupných všem,“ řekl Jürgen von Hollen, prezident Universal Robots. „Technologie stojící za e-Series a také za naším ekosystémem Universal Robots+ poskytne uživatelům mnohem více provozní jednoduchosti a flexibility a umožní jim zvýšit výrobní výkonnost.“

Zabudovaný senzor síly a torze poskytuje řadě e-Series maximální přesnost a vyšší citlivost potřebnou k nasazení na širší spektrum aplikací. Přepracované intuitivní dotykové uživatelské rozhraní redukuje programování na několik kliknutí na novém, lehkém výukovém tabletu.

K vybalení robota, jeho upevnění a naprogramování prvního úkolu stačí jedna hodina. Komunikační rozhraní ovládající klouby cobota a koncové nástroje zjednodušuje integraci na výrobní lince a zkracuje čas potřebný k uvedení do provozu. Jednoduchá je také servis a údržba – všechny klouby lze vyměnit v rozmezí 2 až 6 minut.

Kolaborativní automatizaci ulehčuje 17 bezpečnostních funkcí, včetně nastavitelných parametrů pro zastavení robota. Všechny bezpečnostní funkce jsou certifikovány dle TÜV Nord a v souladu s bezpečnostními standardy EN ISO 13849-1 a EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd) pro bezbariérovou spolupráci robotů a lidí.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.