facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Trend Micro IoT Security 2.0 vylepšuje ochranu koncových uživatelů

Společnost Trend Micro oznámila aktualizaci své platformy Trend Micro IoT Security (TMIS). Platformu TMIS 2.0 lze nainstalovat na IoT zařízení již během vývoje a výrazně tak zjednodušit samotné nasazení výsledného produktu při současném zajištění maximální ochrany pomocí bezpečnostních vlastností i funkcí pro detekci rizik.



„Hrozby ve světě internetu věcí již nejsou pouhou teorií. Počítačoví zločinci útočí na koncové body po celém světě s cílem ukrást data, instalovat ransomware, těžit kryptoměny, zapojit napadená zařízení do sítě botnetů pro DDoS útoky a mnoho dalšího,“ uvedl Akihiko Omikawa, výkonný viceprezident společnosti Trend Micro.

Aktualizovaná verze přináší těsnou integraci s platformou společnosti Trend Micro na odhalování hrozeb – Smart Protection Network – nabízející reputační služby Web Reputation Service a IoT Reputation Service, které umožňují zablokovat návštěvu škodlivých URL adres a webů.

Nechybí ani vylepšený instalační skript, který výrobcům zařízení i poskytovatelům řízených služeb zjednodušuje integraci v celém světě internetu věcí a přináší těmto firmám nové možnosti pro automatizaci neustálého zdokonalování v oblasti bezpečnosti, navíc při snížení provozních nároků.

Administrátorům i výrobcům zařízení je elektronickou poštou zasílána řada informací včetně zpráv o zranitelnostech a virtuálním patchování, které zvyšují flexibilitu správy světa internetu věcí. Protokol se záznamy o bezpečnostních problémech je ukládán lokálně a výrobci jej mohou využít k řadě účelů, jako je například rozsvícení červeného varovného světla přímo na zařízení. Platforma TMIS 2.0 se může pochlubit také off-line režimem či podporou technologie proxy a tedy i využitelností v širším spektru síťových prostředí.

Všechna tato vylepšení doplňuje ještě řada bezpečnostních funkcí: od seznamů důvěryhodných aplikací přes hostované služby pro prevenci průniků (Hosted Intrusion Prevention Services, HIPS) až po systémy pro vyhledávání zranitelností.

Společné využití jednotlivých funkcí a vlastností umožňuje omezit příležitosti k napadení zařízení, zajistit integritu firmwaru a blokovat aktivní útoky.