facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 31. 3. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Severočeské doly mají nový GIS

Lom BílinaSpolečnost Severočeské doly nasadila do produkčního provozu nový geografický informační systém ArcGIS s nadstavbou Dulmap. V novém GIS, který implementovala společnost Unicorn, budou spravována data o dolech Bílina a Tušimice. Nový systém plně nahrazuje a rozšiřuje předchozí řešení, které rovněž dodával Unicorn a které bylo provozované v Severočeských dolech od roku 2016.



Severočeské doly zvolily pro rozšíření GIS moderní desktopovou aplikaci ArcGIS Pro, která integruje současná řešení do jedné aplikace. Navíc vytváří přímo specifické řešení pro doly v podobě nadstavby Dulmap, která nabízí importy a exporty dat s převody do různých formátů, dokáže vytvářet profesionální tiskové výkresy dle požadavků důlních norem a vykreslovat složité symbologie vrtů, sond a parametrických značek dle důlně měřického předpisu.

Součástí řešení je také lehký klient vytvořený v technologii Web AppBuilder, který nabízí přístup k datům širšímu okruhu uživatelů bez nutnosti pořizování dodatečných licencí k základnímu systému. „Aplikace lehkého klienta je využívána pro vytváření dotazů či sestav, jejichž výstupy jsou například exportovány pro daňovou kancelář, a reálně tak slouží pro následné provádění platby daní,“ vysvětluje Miroslav Hašek, ředitel produkčního streamu Unicorn Systems.


Obr. 1 - Ukázka lehkého klienta

Kromě běžných funkcionalit umožňuje nový GIS také možnost tvorby vlastních klientů pomocí vizuálního editoru, responzivní design s možností spouštění i na mobilních zařízeních, či dokonce prezentaci reálných dat se sledováním aktuální polohy a pohybu těžebních velkostrojů.


Obr. 2 - Ukázka tiskových výstupů

Úvodní obr: Lom Bílina, foto: cool3d, CC BY 3.0, Wikipedia


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.