facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 8. 6. 2007

RFID čtečka Intermec IF30 pro zarušené prostředí

IF30_Reader_723.gifNový model UHF RFID čtečky Intermec IF30 plně podporuje režim DRM (dense reader mode), kdy je možné čtečku používat i ve velmi zarušeném rádiovém prostředí. Nejčastější využití najde tento mód v rozsáhlých instalacích, kde je nutné mít RFID čtečky umístěné blízko u sebe a dochází k překrývání jejich signálu. Navíc je nutné v těchto instalacích i současné čtení velkého množství RFID tagů, které tato čtečka bez problémů zvládá. Další její výhodou je vysoká rychlost čtení a zápisu. Lze číst přepravní balení opatřené RFID tagy, které se pohybují po přepravním pásu rychlostí až 8 m/s.

Zařízení umožňuje připojení jedné až čtyř exerních antén a pomocí portu GPIO umí také zpracovávat data ze 4 externích vstupů a ovládat 4 výstupy. S pomocí GPIO portu je tedy možné připojit externí signalizační zařízení a externí čidla bez nutnosti použití externích zařízení. Pro komunikaci s nadřazenými systémy lze využít seriové připojení RS-232, nebo rychlejší klasické ethernetové rozhraní.
Standardem v této kategorii průmyslových zařízení je krytí proti prachu a vodě (IP53) a možnost provozu od -20°C do 55°C.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.