facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 14. 8. 2019

Praktické využití virtuální reality pro prezentaci nové průmyslové zóny

PanattoniSpolečnost Panattoni Europe představila svůj nový projekt na Borských terasách v Plzni za pomoci technologie virtuální reality. S využitím speciálních VR brýlí a propracovaného virtuálního modelu industriálních budov se mohli zástupci odborné veřejnosti osobně seznámit s připravovaným Panattoni Pilsen Digital Parkem tak, jako kdyby už nové budovy stály. Pprezentace probíhala v pražské laboratoři společnosti Virtuplex, která umožňuje pohybovat se ve virtuální realitě naprosto volně na obrovské ploše o rozloze až 600 m2.



Virtuální procházka budovou v Panattoni Pilsen Digital Parku byla technologickou premiérou systému pro volný pohyb v rozsáhlém virtuálním prostředí použitou pro prezentaci celého průmyslového parku. Pro zobrazování virtuálního prostředí byly použity speciální přenosné počítače VR Backpack a brýle XTAL od české společnosti VRgineers, které jsou osazeny high-density OLED displeji s rozlišením 5K.

„Virtuální procházka budovou v Panattoni Pilsen Digital Parku byla průlomová, protože při ní byla pro prezentaci rozsáhlého průmyslového parku poprvé nasazena nejnovější VR technologie, která díky vysokému výkonu umožňuje plně využít potenciál virtuální reality. Bezdrátový VR Backpack je lehký, má ergonomický design ve tvaru batohu a reprezentuje první přenositelný počítač s VR na trhu. Disponuje velmi kvalitní grafickou kartou a obrovskou videopamětí 16 GB, takže nabízí uživateli velmi věrný zážitek,“ říká Jan Zeman, Distribution Business Manager společnosti HP pro ČR a SR.


Pavel Sovička z Panattoni Europe s VR Backpack PC a VR brýlemi
Pavel Sovička z Panattoni Europe s VR Backpack PC a VR brýlemi

„V tradiční průmyslové lokalitě na Borských terasách v Plzni chceme využít rozsáhlý brownfield po části bývalého areálu Škody Plzeň a vybudovat zde moderní infrastrukturu. Zvolili jsme mimořádnou formu prezentace, protože tento projekt zatím v ČR nemá obdoby a málokdo si dovede představit, jak bude doopravdy vypadat,“ řekl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko.

Technologie virtuální reality dnes umožňuje vstoupit do prostředí, které existuje pouze v digitální formě. Pražská VR laboratoř českého start-upu Virtuplex je největší v celé Evropě a díky unikátní technologii umožňuje pohybovat se ve virtuální realitě naprosto volně na obrovské ploše o rozloze až 600 m2. Ve virtuálním prostředí se tak může volně pohybovat celá skupina osob a sdílet své zážitky.


VR prezentace projektu Panattoni Pilsen Digital Park
VR prezentace projektu Panattoni Pilsen Digital Park

Pražská VR laboratoř českého start-upu Virtuplex umožňuje pohybovat se ve virtuální realitě naprosto volně na obrovské ploše o rozloze až 600 m2.
 


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.