facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 8. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové monitory AOC pro stylové domácí kanceláře

AOCSpolečnost AOC představila novou modelovou řadu monitorů V5, které zaujmou na první pohled štíhlým, elegantním designem a moderní USB-C konektivitou. Prvních šest modelů řady V5 je už dostupných a jedná se o bezrámečkové modely (ze tří stran), které mají displej s rozlišením Full HD nebo QHD a úhlopříčky obrazovky 24, 27 nebo 31,5 palců.



Uživatelé, kteří často pracují z domova vědí, že pracovat s malou obrazovkou notebooku není zdravé ani pohodlné. Díky tomu se součástí mnoha domácností stal vyhrazený pracovní prostor s velkým monitorem a klávesnicí/myší. Některé domácí kanceláře ale trpí objemným monitorem a změtí kabelů. Právě v takovém prostředí vyniknou přednosti štíhlých monitorů nové řady V5 od AOC.

Vzhled monitorů řady V5 je elegantní a střídmý. Monitory jsou vyvedeny v černé barvě a mají ze tří stran bezokrajový design a velmi úzký spodní rámeček. Monitory mají tenkou základnu (12,1 mm) s možností ergonomického nastavení výšky o 130 mm, otáčením, naklápěním a pivotem (modely V5C). V nabídce ale bude i jednodušší varianta pouze s funkcí naklápění (modely V5CE).

Všechny modely řady V5 jsou vybaveny 4portovým rozbočovačem USB 3.2 a konektorem USB-C s výkonem 65 W. Díky tomu lze tablety/notebooky jednoduše připojit a rozšířit/zrcadlit displej mobilního zařízení na monitor pomocí jediného kabelu USB-C. Připojení USB-C přitom bude také připojené zařízení napájet/nabíjet, současně přenášet signál mezi zařízením a monitorem a navíc nabízet přístup k dalším zařízením na vestavěném USB rozbočovači.

Nové monitory mají kvalitní displeje se širokým gamutem (120 % sRGB nebo vyšším a 90 % DCI-P3 nebo vyšším). Jde o barevně přesné IPS displeje u modelů 24” a 27” nebo VA panely pro 32” model. Jejich obnovovací frekvence 75 Hz převyšuje parametry běžných kancelářských modelů, stejně jako doba odezvy 4 ms GtG a podpora AMD FreeSync, která umožňuje monitory řady V5 využít i pro příležitostné herní seance. Ve výbavě nechybí vestavěné reproduktory (2x 3 W a 2x 5 W pro model Q32V5CE).

Prvními modely nové řady V5 jsou monitory AOC 24V5C, 24V5CE, 27V5C, 27V5CE, Q27V5C a Q32V5CE.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.