facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 7. 10. 2019

Nová verze řešení Flowmon pro monitorování počítačových sítí

Flowmon NetworksBrněnská firma Flowmon Networks zabývající se vývojem řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí, představila novou verzi svého řešení Flowmon 10.3, o které prohlašuje, že výrazně zefektivňuje proces konfigurace, má vyšší výkon a vylepšuje také kompatibilitu s protokolem TLS 1.3.



„Nová verze řešení Flowmon získala řadu vylepšení, které výrazně ulehčují její nastavení a posouvají přehlednost zobrazených informací i celkovou ergonomii uživatelského prostředí na vyšší úroveň,“ uvedl při uvedení nové verze Ľuboš Lunter z Flowmon Networks.

Flowmon 10.3 přichází s konfiguračními šablonami umožňujícími přizpůsobit si snadněji uživatelské rozhraní. Aktuálně si lze vybírat z patnácti šablon reprezentujících nejčastější požadavky uživatelů. Zaměřují se na nejrozšířenější online aplikace jako jsou například Office 365, G-Suite, sociální sítě a řadu enterprise protokolů (DNS, DHCP a další), analýzu šifrovaného provozu nebo na služby s mediálním obsahem. Šablony budou průběžně aktualizované.

templates

Změny proběhly také v možnosti zobrazení informací v rámci dashboardu. Nově si lze vybrat ze tří úrovní zobrazení – normální, kompaktní a velmi kompaktní (zhuštěný), čemuž odpovídá také výška fontu, řádkování a další. Pro snazší orientaci je nyní aktivní karta ještě více výraznější. Widgety byly upraveny tak, aby zobrazená data byla čitelnější. Nově se velikost widgetu po přidání automaticky přizpůsobí zobrazeným informacím a widget automaticky zaujme nejlepší pozici na ploše dashboardu. Mezi další změny, které zlepšují přehlednost a čitelnost zobrazených dat patří řada nových možností pro nastavení grafu (zobrazení, barvy, výchozí nastavení, velikosti a další).

dashboard

Mezi další vylepšení v nové verzi Flowmon 10.3 patří:

  • Rozšířené možnosti rozhraní REST API o CRUD operace s uživateli a rolemi.
  • Přehled o stavu veškerého hardwaru v RAID přímo v uživatelském rozhraní (+ upozornění v systémových notifikacích nebo e-mailem).
  • Vylepšená kompatibilita s poslední verzí protokolu TLS 1.3, což usnadňuje odhalování slabých nebo zastaralých šifrovacích mechanismů a vymáhání bezpečnostních politik.
  • Optimalizace výkonu.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.