facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Multifunkční router s vestavěným LTE modemem a WiFi 6 přístupovým bodem

TP-Link Omada ER706W-4GSpolečnost TP-Link uvádí na trh zajímavou novinku, která integruje více síťových funkcí do jediného zařízení. Jde o gigabitový VPN router Omada ER706W-4G s vestavěným modemem pro LTE připojení k internetu a s  WiFi 6 přístupovým bodem pro bezdrátové připojení uživatelů. Novinka najde uplatnění především u menších firem a pro připojení samostatných poboček, kanceláří a provozoven.



Zařízení ER706W-4G je prvním routerem z rodiny Omada SDN se slotem na SIM kartu pro LTE/4G+ připojení k mobilnímu internetu, s rychlostí stahování až 300 Mb/s a uplinkem až 50 Mb/s (technologie LTE Cat6). Toto LTE připojení lze použít jako primární, záložní nebo společně s dalšími gigabitovými ethernetovými porty pro rozdělení zátěže při připojení k více poskytovatelům internetu současně.

Na přední straně zařízení se nachází gigabitový SFP slot pro optické připojení a pět gigabitových portů RJ45 pro kabelové připojení. Přepínání portů mezi WAN/LAN poskytuje vysokou flexibilitou nasazení tohoto routeru. Tři dvoupásmové Wi-Fi antény a dvě LTE antény disponují vysokým ziskem a jsou oddělitelné. V případě potřeby je možné použít externí, např. venkovní LTE antény pro kvalitnější příjem.

Vestavěný AX3000 Wi-Fi 6 přístupový bod nabízí bezdrátové připojení rychlostí až 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a až 2402 Mb/s v pásmu 5 GHz, s podporou 160 MHz šířky kanálu. Technologie Omada Mesh dovoluje bezdrátově připojit další přístupové body Omada řady EAP a prodloužit tak dosah Wi-Fi sítě i v prostředích bez možnosti natažení kabelů. Pokročilé funkce, jako je vyvažování zátěže, řízení šířky pásma, řízení přístupu do sítě, ověřování uživatelů přes Captive portál nebo Radius server společně zajišťují spolehlivé a bezpečné připojení zaměstnanců i hostů v síti.

Router ER706W-4G lze použít jako VPN server nebo jako VPN klient. Podporované protokoly IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP a L2TP dovolují vytvoření vysoce zabezpečené sítě, ať už mezi firemní centrálou a pobočkami nebo pro vzdálený přístup zaměstnanců do firmy.

Správa routeru Omada ER706W-4G je možná buď z vestavěného webového rozhraní nebo centralizovaně z kontrolerů Omada spo­leč­ně s dalšími prvky v podnikové síti, jako jsou switche nebo Wi-Fi přístupové body. Mobilní aplikace Omada umožňuje správcům sítě snadno sledovat síťový provoz a spravovat síť prakticky odkudkoliv.

TP-Link Omada ER706W-4G


 
  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.