facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 12. 1. 2018

Marlenka nasadila WMS řešení myStock pro svůj nový chlazený sklad

MarlenkaVýrobce medových pochoutek Marlenka international zavedla WMS systém mySTOCK od společnosti Kvados. Systém mySTOCK řídí provoz v nové „ledničce“ Marlenky, tedy nově vybudovaném chlazeném skladu, který určený pro expedici výrobků.



Projekt nasazení systému mySTOCK v Marlence trval 8 měsíců. V první etapě projektu začal mySTOCK řídit příjem hotových výrobků do skladu, jejich rozmístění na konkrétní pozice i následnou expedici a nakládku do aut. Skladníci pak získávají pokyny k přesunům výrobků ze svých mobilních zařízení PDA.

V současné době probíhají analytické práce v rámci druhé etapy, kdy se mySTOCK připravuje na řízení naskladnění používaných surovin a na jejich distribuci do výroby. Cílem je zefektivnit manipulaci s hotovými výrobky, zrychlit výdej zakázek a zautomatizovat veškeré dosud ručně prováděné činnosti tak, aby probíhaly promyšleně a s ohledem na aktuální pohyby surovin a zboží ve skladu.

V MARLENCE 40 metrů vysokému skladu přezdívají „silo“, možná proto, že budovu bylo nutné kvůli nedostatku volných pozemků stavět nikoli do šířky, ale do výšky. Ne nadarmo říká ředitel Miroslav Hampel: „V MARLENCE mají největší a také nejdražší chladničku v České republice. Teplota ve skladu se totiž pohybuje v rozmezí +4 až +8 °C.“ Na poměrně malé ploše tak vznikly prostory s kapacitou více jak 1 800 paletových míst, vybaveny jsou skladovacími systémy německého dodavatele SSI SCHÄFER. „Právě komunikace mySTOCK s externími softwary, ať už platformou SCHÄFER, nebo centrálním ERP systémem, patřila ke specifikům implementace“, uvádí projektový manažer Radim Sýkora.



 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.