facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Kaspersky Lab uvedla nový skener QR kódů

Společnost Kaspersky Lab spustila novou aplikaci Kaspersky QR Scanner pro Google Android a Apple iOS. Umí číst QR kódy a zároveň varovat uživatele, že mohou obsahovat škodlivé odkazy. Kaspersky QR Scanner je bezplatnou aplikací a neobsahuje žádné další funkce či tlačítka. Funguje na principu „naskenuj, zkontroluj a otevři“. Aplikace v momentě načtení kódu zkontroluje informace v něm obsažené. Pokud jsou v pořádku, otevře stránku. Pokud ale odkaz vede na phishingový nebo škodlivý web, uvidí uživatel varování. Kromě adresy skener odhalí jakýkoliv text skrytý v kódu, kontaktní informace a také umí rychle přijmout nastavení Wi-Fi a připojit zařízení k síti (to platí pouze u Androidu).



QR kódy jsou pohodlným nástrojem ke čtení odkazů mobilními přístroji z počítačových obrazovek nebo tištěných stránek. Ačkoli zkušení uživatelé dokážou rozeznat falešné URL odkazy, není možné pouhým okem rozeznat takové odkazy v QR kódu. Kybernetičtí zločinci tak mohou vyměnit online obrázky s kódy nebo je i klidně přelepit třeba na venkovních plakátech. Už dlouho známou praktiku phishing se tak teď Kaspersky Lab navíc snaží potírat i ochranou QR kódů.

 

Aplikace je součástí nástrojů na ochranu mobilních zařízení, mezi nimiž je bezpečný internetový prohlížeč Kaspersky Safe Browser pro iOS a Windows Phone, Kaspersky Internet Security for Android a správce hesel Kaspersky Password Manager pro iOS a Android.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.