facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 17. 12. 2014

Home Credit nasadil bezpečnostní systém FlowMon

Mezinárodní skupina Home Credit nasadila ve své centrále systém pro detekci anomálií a nežádoucího chování v síti od české společnosti Invea-Tech. Implementaci vedlo EmbedIT, IT centrum skupiny Home Credit zodpovědné za podporu společnosti na všech jejích trzích.



EmbedIT vyvíjí a provozuje centrální aplikace, jež jsou důležité pro obchodní aktivity Home Creditu. „Impulsem pro pořízení systému byla potřeba řešení v oblasti behaviorální analýzy, které vhodně doplní portfolio stávajících bezpečnostních produktů, a přispěje tak k ochraně před útoky a pokročilými hrozbami,“ komentoval nasazení FlowMon Karel Semela, vedoucí oddělení bezpečnosti v EmbedIT. Podle něj byly rozhodujícím kritériem pro volbu řešení vysoké nároky na rozsah a kvalitu poskytovaných výstupů, které byly nad rámec schopností stávajících detekčních nástrojů.

 

Systém FlowMon byl v datové síti Home Creditu nasazen na bázi objektové databáze Caché společnosti Intersystems. To podle zástupců Invea-Techu umožňuje mimořádně rychlé zpracování transakcí, masivní rozšiřitelnost, dotazy na transakční údaje v reálném čase, a to při minimálních požadavcích na administraci. „Přínos v oblasti bezpečnosti byl potvrzen testovacím provozem v délce jednoho měsíce, na základě jehož výsledků bylo rozhodnuto o implementaci do rutinního provozu. Po uvedení systému do ostrého provozu bylo shledáno, že systém rovněž vyhovuje požadavkům na provozní monitoring datové sítě a reporting o objemech a struktuře datového provozu a jeho působnost byla rozšířena i na oddělení správy datové sítě. Záběr projektu byl tak přirozeně rozšířen na další oblast bez jakýchkoliv dodatečných nákladů,“ řekl Pavel Minařík, technický ředitel Invea-Tech.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.