facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Google nabídne studentům a pedagogům úložiště s kapacitou až 5 TB na jeden soubor

Školy a vzdělávací instituce, které využívají balíček služeb Google Apps for Education, mohou nově zdarma využívat cloudového úložiště Drive for Education. To poskytuje úložný prostor a jednoduché sdílení s prakticky neomezenou kapacitou. Uživatelé mají k dispozici až 5 TB dat na jeden soubor.



„Vývoj v akademickém a vědeckém prostředí směřuje k masivnímu využívání cloudových řešení, a to nejen při komunikaci a organizaci. Vědci začínají využívat jejich výhod především v těch oblastech výzkumu, kde dochází k rychlému nárůstu objemů zpracovávaných a sdílených dat z experimentálních měření, monitoringu, geoinformatických a bioinformatických úloh nebo modelů. Specializovaná vědecká cloudová úložiště jsou součástí evropských projektů, například Elixir, i národních projektů, například řešení nabízené CESNET,“ říká Jakub Langhammer, proděkan pro IT Přírodovědecké faktulty UK.

 

Google Drive for Education je mezi službami od Googlu novinkou. Pro akademické prostředí je zdarma, není zde nutnost platit licenční poplatky, a umožňuje sdílení dokumentů bez omezení datového objemu. Kapacita úložiště je prakticky neomezená, uživatelé mají k dispozici až 5 TB na jeden soubor. Drive for Education navíc poskytuje přístup k dokumentům a jejich úpravu kýmkoliv ze zvolené skupiny, čímž se zvyšuje rychlost spolupráce na studijních či výzkumných projektech.

 

Podpora vzdělávání, výzkumu a inovací je dlouhodobě součástí politiky Google. V České republice jeho produkty využívá několik institucí. Google Apps for Education zavedla ve spolupráci se společností Netmail například Západočeská univerzita, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy. V současné chvíli se rovněž pod taktovkou Netmailu dokončuje přechod na tuto platformu také na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Vedle Google Apps byla na Univerzitě Karlově implementována i služba Google Search. Kromě univerzit se službám od Google daří rovněž na středních, základních a uměleckých školách, ale také v institucích jako jsou Galerie hlavního města Prahy, Národní filmový archiv nebo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.