facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 26. 11. 2014

Fujitsu představuje všestranný tablet STYLISTIC Q555

Společnost Fujitsu představila desetipalcový tablet s názvem FUJITSU STYLISTIC Q555. Je vhodný především pro zaměstnance firem a úřadů, kteří kladou zásadní důraz na mobilitu. Tablet byl navržen pro prostředí Windows 8 nebo 8.1. Může se pochlubit jasným, antireflexním displejem WUXGA, dlouhou výdrží baterie, možností připojení klávesnice a zabezpečením na firemní úrovni. Tablet disponuje čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Z3795 a dvojitým digitizérem s podporou ovládání pomocí pera nebo prstů pro bezpečný podpis. Bezpečnostní funkce zahrnují čtečku chytrých karet, snímač otisků prstů a šifrované pevné disky. Tablet má zabudované úložiště eMMC s kapacitou až 128 GB.



Univerzální zařízení 2 v 1 se může připojit kdykoli a kdekoli s pomocí doplňkové konektivity 4G/LTE a je vybaveno zabezpečením na firemní úrovni, včetně čtečky chytrých karet i autentizace uživatelů pomocí bezkontaktních chytrých karet založené na doplňkové technologii NFC (near field communication, bezdrátová komunikace na malé vzdálenosti), a obsahuje také čtečku otisků prstů a šifrované disky SSD.

Fyzickou bezpečnost a snadné ovládání ve všech situacích zajišťují doplňkový pásek na ruku, popruh přes rameno či držák VESA, a ve spojení s klávesnicí a úchytem se tablet mění v běžný stolní počítač.

 

Tablet FUJITSU STYLISTIC Q555 bude v Evropě dostupný od prosince 2014. Ceny se liší podle konfigurace.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.