facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 27. 10. 2016

Fakulta elektrotechnická ČVUT a Red Hat otevřely společnou výzkumnou a vývojovou laboratoř

Spolupráci vědců, studentů a společnosti Red Hat, zastřešuje nové výzkumné a vývojové pracoviště Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze. To bylo otevřeno 26. října jako součást katedry počítačů. Na novém pracovišti si budou moci studenti vyzkoušet prostředí vývojářské společnosti a účastnit se spolupráce na vytváření unikátních počítačových platforem. Akademičtí výzkumníci zde pak mohou uplatnit výsledky výzkumu v oblasti softwarového inženýrství a snadno ho převést do praxe díky podpoře poskytovatele řešení založených na open source technologiích, firmě Red Hat.



Katedra počítačů a společnost Red Hat otevřením nové společné laboratoře prohlubují dlouhodobou spolupráci, v jejímž rámci mimo jiné nedávno požádaly o dotaci z programu Epsilon Technologické agentury České republiky.

Vedoucí katedry počítačů prof. Michal Pěchouček ke vzniku nového pracoviště říká: „Pro katedru je životně důležité sledovat světové trendy ve vývoji software. Spolupráce s leadery v tomto oboru nám pomáhá aplikovat náš výzkum a získat okamžitou zpětnou vazbu,“.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.