facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 4. 10. 2019

Digitální asistent pomáhá ve ŠKODA AUTO s náborovým procesem

ŠKODA AUTOHR je jednou z oblastí, kam již v současné době začíná významně pronikat umělá inteligence. Příkladem může být nábor nových pracovníků ve společnosti ŠKODA AUTO. Zefektivnit jednání se stovkami uchazečů, kteří každý měsíc prochází procesem náboru, zde pomáhá softwarový robot IBM Watson. Jde o digitálního asistenta provozovaného v cloudu, který vede kandidáty procesem zadávání dat uživatelsky přívětivým způsobem, který pomáhá vyhýbat se chybám při psaní a napomáhá jim při vyplňování online žádostí o zaměstnání.



Společnost IBM implementovala ve ŠKODA AUTO virtuálního HR asistenta Watson, který uchazečům o zaměstnání poskytuje možnost o pozici požádat prostřednictvím virtuální konverzace namísto vyplňování rozsáhlých papírových formulářů. Díky automatizovanému sběru dat poskytuje řešení proaktivní a personalizované služby týmu personalistů společnosti ŠKODA AUTO při současném vysokém zabezpečení osobních dat. Virtuální personální asistent běží na instanci IBM Cloud a poskytuje zabezpečení s RSA šifrováním všech dat.

Digitální personální asistent pomáhá urychlit administraci a opakující se úkoly, což umožňuje týmu HR soustředit se na práci s vyšší složitostí. Díky tomuto řešení, které je k dispozici v náborovém středisku ŠKODA AUTO, s plánem jeho rozšíření v blízké budoucnosti na webové stránky, již žadatelé nemusí podávat žádosti o zaměstnání v papírové podobě. Uchazeči mohou komunikovat s virtuálním asistentem kladením otázek spojených se žádostí o zaměstnání, jako je pracovní doba, noční směny a další dotazy týkající se konkrétní volné pracovní pozice. Náboráři mají snazší přístup k datům a mohou snadno rozhodnout o dalších krocích v procesu náboru.

Od svého spuštění v červenci minulého roku ušetřil Watson asistent pracovníkům HR oddělení ŠKODA AUTO přibližně 40 procent času potřebného k vyřizování žádostí o zaměstnání. Toto řešení se dnes používá ve dvou ze tří závodů ŠKODA v České republice a v současné době shromažďuje v českém jazyce informace od českých uchazečů o zaměstnání k zefektivnění sběru a ukládání dat uchazečů.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.