facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 8. 2015

ALTRON uvádí na trh vlastní mikrodatové centrum

ALTRON vyvinul vlastní mikrodatové centrum, které představuje vstupní bránu do světa „kamenných“ datových center. Nové řešení bylo vyvinuto v inovační laboratoři ALTRON a propojuje v sobě technologie umožňující kompletní provoz firemního IT pro střední firmy nebo jako pobočkové a disaster recovery řešení pro korporátní zákazníky. Stejně jako u klasických velkých datových center je součástí mikrodatového centra také standardně dodávaný ALTRON monitoring a dohled.



ALTRON propojil své zkušenosti z realizací více než 340 datových center po celém světě se svými znalostmi s vývojem softwaru a IT služeb. Vzniklo tak spolehlivé, bezpečné řešení s výkonem až 3,5 kW IT výkonu s vlastním záložním napájením, bezpečnostními prvky a trvalým monitoringem všech prvků mikrodatového centra. Pro provoz mikrodatového centra nejsou třeba žádné speciální prostory nebo instalace elektrických rozvodů, plně dostačuje klasické kancelářské prostředí nebo serverovna zákazníka.

 

ALTRON Mikrodatové centrum je uváděno na trh ve velikostech S, M a L a ve dvou verzích – Department a Disaster Recovery. Verze Department je určena pro provoz všech myslitelných aplikací, operačních systémů, databází a desítek virtuálních serverů až pro 250 uživatelů. Verze Disaster Recovery pak navíc obsahuje prvky pro kompletní zálohování nebo replikaci dat z poboček zákazníka a úložiště s kapacitou až 200 TB. K dispozici je také speciální varianta pro telekomunikační operátory, kterou mohou nabízet svým koncovým zákazníkům. Tato verze kromě standardních funkcí podporuje provoz hlasových služeb (mobilních i pevných) prostřednictvím VoIP ústředny a disponuje rozhraním pro bezdrátové připojení.

 

Celé řešení je také možné pořídit jako službu, zákazník se pak nestará o provoz a využívá IT zdroje podle svých aktuálních potřeb.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.